Krigsguden #263

Populær
Krigsguden #263

Krigsguden anmelder debutalbummet fra Ascended Dead, der har medlemmer fra Weregoat, Lord Gore og Funebrarum.

Titel
Abhorrent Manifestation
Dato
11-12-2017

'Abhorrent Manifestation' udkom for nogle måneder siden, men jeg har først opdaget albummet i sidste uge. Det udkom midt i dødsmetalmalstrømmen af kongeudgivelser i 2017, og derfor røg det under radaren i første omgang. Ja, det har været et helt fantastisk år for black, men også og specielt death og war metal. Ascended Deads label, Dark Descent Records, er et af verdens skarpeste selskaber i ekstremmetalgenren med imponerende navne som Blood Incantation, Krypts, Spectral Voice, og Gorephilia. De to sidste bands har udgivet nogle af mine dødsfavoritter fra i år. 

San Diego-bandet Ascended Dead har medlemmer fra Weregoat, Lord Gore og Funebrarum, men lyder ikke rigtig som nogen af dem. 'Abhorrent Manifestation' er en pilrådden klyngebombe af ond, brutal dødsmetal, der vælter uhæmmet ud af højtalerne som en nådesløs ebolaepidemi.

Albummets ti numre hører ikke til den mere komplicerede eller progressive del af dødsmetallen, som f.eks. Blood Incantation, Immolation eller Incantation, selvom jeg kan høre en ting eller to fra sidstnævnte, og
'Dormant Souls' har en pæn akustisk intro. Det er for det meste ultrabeskidt semi-kaotisk smadder tilsat crustpunket vred vokal og få Slayer-lækre soli, der nogle steder fik mig til at tænke på Pissgrave tilsat gammel sydamerikansk proto-black a la Sarcrofago møder Blasphemy og nyere canadisk war metal.

Jeg vil ikke sige, at Ascended Dead hæver sig specielt over andre udgivelser i eliten af den mere bestialske metalafdeling i 2017, men deres debutalbum går alligevel dybt i bollerne på Krigsguden med det kompromisløse, hadefulde in your face-hærg. Det er fint, at pladen ikke varer mere end 37 minutter, ellers ville det være lige i overkanten for mit kulsorte hjerte. Den gennemsnitlige Baest-fan på videregående uddannelse skal nok holde sig fra Ascended Dead. Det er ikke for børn med en tro på en positiv fremtid.