Krigsguden #267

Krigsguden #267

Krigsguden anmelder det nye deathgrind/crustpunk-album, 'The Dystopian', fra svensk/finske Afgrund.

Kunstner
Titel
The Dystopian
Genre

Jeg må tilstå, at jeg lige stødt på Afgrund, men det ændrer ikke ved, at 'The Dystopian', der udkom i sidste måned, har slået benene grundigt væk under mig. Bandet er baseret i Stockholm og Helsinki. 'The Dystopian' er deres 4. fuldlængdealbum siden 2006. Udgivet på Selfmadegod Records, som også har udsendt bl.a. Hirax.

Afgrund blander adskillige forskellige genrer i deres soniske klyngebombeovergreb mod lytteren. Metallisk crustpunk møder old school dødsmetal, grindcore og hardcorepunk muteret i et utroligt lækkert og brutalt miks af had, foragt og afmagt. Hvis legendariske japanske GISM fik lidt flere dødsmetalinjektioner tilsat Repulsion-grindcore, nærmer vi os, hvad Afgrund prøver at krænke os med. Jeg kan tilføje, at trommeslageren spiller live med black metallerne Belphegor og Afgrund har været med på en hyldestcompilation til Nasum.

Men alligevel er det lidt for nemt med den slags namedropperier, da Afgrund har pænt mange temposkift i albummets 11 skæringer, dog uden at er det bliver overdrevet progressivt eller teknisk. Vokalen er ikke særligt growlet, mere crustet, mens guitaren både kører buzzsawstilen og mere nedstemt metaltungt og melankolsk.

Afgrund er nok ikke for alle, men som gammel crustpunk-, grindcore- og crossover-fan – nogen, der husker Christ on Parade? – fan må jeg sige, at dette band altså kan nogle helt unikke ting, som jeg slet ikke kan komme i tanke om, at andre bands gør i dag. Det eneste negative, jeg vil sige om 'The Dystopian', er, at albummet godt kunne have været længere end 23 minutter. Det er vist første gang i flere år, at jeg har ønsket et længere album, men så gode er Afgrund i krigsgudens optik.