Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #281

Populær
Updated
Krigsguden #281
Krigsguden #281

Krigsguden anmelder demobånd fra norske Filthgrave og bulgarske Plague.

Kunstner
Titel
+ Plague

Filthgrave – 'Desecration,' MC (Deadbangers Productions)
Noget af det mest beskidte og bestialske metal, jeg så til Metal Magic i år, var norske Filthgrave, om hvem jeg blandet andet skrev: "Filthgrave var så primalt og råt, at de fik Hellhammer til at lyde som Pink Floyd! Nogle gange var vi nærmest ovre i japansk crustpunk."

Nu sidder jeg så med deres debutdemobånd 'Desecration', der bliver distribueret af danske Deadbangers Productions, som jeg har anmeldt mange ting fra igennem årene i denne klumme. Udgivelserne er typisk af høj høj standard fra selskabet, og det gælder også denne. Jeg vil dog ikke sige, at de er mere rå end Hellhammer på bånd i forhold til live. Udtalelsen fra MMF var nok præget af eufori og alkohol, men de fire numre er skam yderst brutale og altdræbende. Jeg tænker tidlig Sodom møder Sarcófago tilsat lidt Nifelheim. Black/yhrash med rimeligt meget punket energi, så min japaner crustpunk bemærkning var ikke helt ved siden af. Der er også noget black metal over guitarens treble.

En ting, der måske er lidt anderledes end andre udgivelser i samme genre, er, at der tit skiftes mellem to sangere, så en synger et vers, hvorefter den anden tager over, hvad man jævnligt ser i crustpunkbands. Det virker egentlig ret godt. I båndets sidste nummer, 'Reaper of Evil', får vi endda nogle Tom Araya-skrig oven i hatten. 'Desecration' er en eminent udgivelse med en dejligt brutal produktion, der varmt kan anbefales til folk, som er til det mere rå og beskidte ekstremmetal.

Plague – 'Order of the Scythe', MC (Deadbangers Productions)
Første skæring, 'Desecration of Hallowed Tombs', sparker effektivt mit kranie ind med et svedigt miks af thrash og død tilsat lidt war metal til husbehov. 'Order of the Scythe' er bulgarske Plagues andet demobånd, der udsendes herhjemme af Deadbangers Productions på Amager. Amager lægger iøvrigt også hus til Extremely Rotten på Grækenlandsgade. Sådan, min gamle elskede Lorteø!

Resten af numrene på båndet er ultra brutalt sygdomsramt black/thrash af den gamle skole, som Copenhell-curlingbørn nok bør holde sig fra. Som med Filthgrave fornemmer jeg også her et grumt møde mellem tidlig tysker-thrash og sydamerikansk black samt en anelse Autopsy og Nifelheim. Plague har eksisteret i lidt over to år og udsendte sidste år debutdemobåndet 'A Blaze of Unholy Fire', så der er fuld fart på disse bulgarere. Godt at se, at Bulgarien er på banen, da det jo mest er Polen af de gamle østbloklande, som rykker i ekstremmetallen.

Folk, som er til supervoldeligt undergrundsmetalhærg, bør klart investere i 'Order of the Scythe'. Håber Plague spiller på næste Metal Magic, de ville passe perfekt ind.