Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Ole Frostholm

Populær
Updated
10hurtigeole (2)

Heavyfan, pladeselskabsejer, medarrangør af festivaler og nu også indehaver af metalbutikken Mephisto på Vesterbro. Mød Ole Frostholm, der har hørt metal siden dengang, da metalfans rent faktisk kørte på knallerter og udøvede hærværk.

Forfatter

Ole Frostholm er et kendt ansigt i metalmiljøet: Han er manden bag undergrundsselskabet Deadbangers Productions, han er med til at arrangere Metal Magic i Fredericia, han dj'er under dæknavnet Thermonuclear Warrior hos dj-kollektivet Metal Maniacs, og går man til koncerter i hovedstaden, er der stor sandsynlighed for, at man er stødt ind i ham. Nu åbner han metalbutikken Mephisto på Slesvigsgade 21 på Vesterbro. I den anledning har vi interviewet ham andetsteds og udsat ham for de klassiske 10 hurtige.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?

Det husker jeg ikke præcis, men jeg har hørt heavy metal og hard rock, siden jeg var barn i 80’erne. Min noget ældre søster og hendes venner hørte det, og hun passede mig ofte, så jeg blev indoktrineret helt automatisk. Jeg har drukket mange Fanta på glasflaske bag baren i hendes gamle motorcykelklub, mens der blæste AC/DC, Iron Maiden osv. ud af højtalerne, og de ”voksne” hamrede bajer og slog søm i en stor træblok.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Jeg er ikke vild med at definere noget som favorit helt generelt, for det er jo helt umuligt at sammenligne på tværs af subgenrer, men de fleste vil nok mene, at jeg bør svare Iron Maiden. Det var et af de første bands, jeg begyndte at dyrke intensivt, og som jeg stadig følger i tykt og tyndt. Det er også det band, jeg med længder har flest udgivelser af i samlingen, og som jeg har set live flest gange, for den sags skyld.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Jeg nåede aldrig at møde Lemmy, det ærgrer mig lidt. Men af nulevende musikere tænker jeg, det kunne være sjovt at tage på druk med Varg Vikernes, selvom han vist ikke drikker alkohol. Det kan være han skulle begynde på det, for jeg tror, der vil komme mange rablende vanvidshistorier ud af en fuld Varg; flere, end der allerede gør. Ellers Johnny Madsen, han er i hvert fald god til alkohol.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Fuldkommen håbløst spørgsmål at svare på. Jeg vil ikke engang kunne liste mine 100 yndlingsplader.
Men jeg kan fortælle. hvilken der er verdens bedste og mest metal plade – for det er meget let. Judas Priests ’Painkiller’.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Det kan jeg godt nok heller ikke svare på. Jeg har gået til koncerter i +25 år, så der har været utrolig mange unikke og fantastiske oplevelser. Og igen, det er helt umuligt at sammenligne fx Iron Maiden på et udsolgt stadion i Sverige med 50.000 fans og Carnivore i en halvtom Voxhall på en random hverdag.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?
Jeg får tilsendt utrolig mange e-mails med links til ny musik, og så følger jeg med på Facebook og forskellige musik-fora som fx Nuclear War Now!, og hvis noget virker interessant, så tjekker jeg det på YouTube/Bandcamp eller lign. Og så har jeg selvfølgelig en meget stor omgangskreds og et stort netværk inden for miljøet, som ofte tipper mig, hvis de falder over noget fedt. Det er faktisk sjældent, jeg aktivt sætter mig ned og decideret leder efter ny musik, jeg kan ikke engang nå at tjekke alt det, jeg får tilsendt i forvejen.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Guilty pleasure? Det der med, at det er lidt pinligt at indrømme, man kan li’ visse plader eller bands, forstår jeg ikke. Er det ikke mest sådan noget, teenagere bekymrer sig om?  Hvis jeg synes, noget er fedt, så er jeg ikke flov over at stå ved det.
Jeg kan godt li’ Roxette – jeg ved ikke, om nogen vil sige, det er en guilty pleasure.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Det er heldigvis sjældent, jeg møder fordomme nu om dage, men for 20-25 år siden, så var alle med langt hår og læderjakke jo nogle halvkriminelle bøller, som røg hash, kørte på ulovlige knallerter og lavede hærværk. Altså, det var selvfølgelig også sandt nok for de fleste af os, men derfor var det jo stadig træls at blive mødt af den fordom hver gang. Noget, som jeg af og til oplever nu om dage, som kan irritere mig, er, at folk uden for metalmiljøet ofte antager, at man som metalfan automatisk er vild med Volbeat og Rammstein. Jeg møder lidt for ofte den type, der tror, at vi har en hel masse til fælles og kan li’ det samme musik, fordi de engang så Rammstein på en mark uden for Horsens eller noget, men som bliver overrasket over at høre, at Iron Maiden ikke gik i opløsning i 80’erne.
Og ellers er der jo den nylige sag om en forskrækket biskop på Lolland, som var bange for, at Onkel Reje hjernevasker børn til at ende op som fæle satanister. Heldigvis virker det, som om det kun er en begrænset skare af kristne tosser, der hopper med på den.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Uanede mængder af fantastiske koncerter og branderter med geniale bands og dejlige mennesker. Det er helt umuligt at nævne dem alle.

10. Hvorfor er du heavyfan?
Fordi jeg kan.