Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Graverens røst

Populær
Updated
Graverens røst

Grave Digger vender sig væk fra power metal, og det er lige, hvad der skal til, for at man kan leve med forsanger Chris Boltendahls hæse vokal. 

Kunstner
Titel
Return of the Reaper
Dato
11-08-2014
Trackliste
01. Return Of The Reaper
02. Hell Funeral
03. War God
04. Tattooed Rider
05. Resurrection Day
06. Season Of The Witch
07. Road Rage Killer
08. Dia De Los Muertos
09. Satan's Host
10. Grave Desecrator
11. Death Smiles At All Of Us
12. Nothing To Believe
Forfatter
Karakter
3

Den store udfordring ved at lytte til tyske Grave Digger har alle dage været Chris Boltendahls meget rustne og raspende vokal, som har frastødt mange, og som kan gøre selv de bedste af bandets sange til noget af en prøvelse.

Men måske har denne anmelder vænnet sig til stemmen, eller også har Boltendahl fundet de rette sange at udfordre på denne syttende (!) udgivelse, 'Return of the Reaper', for bortset fra en yderst hæslig ballade, fornuftigt placeret sidst på tracklisten, falder han på intet tidspunkt igennem, men forstår at finde et passende råt udtryk.

Ganske kløgtigt har graverne valgt sig vej, hvor der er mere enkel metal og rock og meget lidt power metal af den slags, som for eksempel udgjorde tyngden på de betydeligt mere storladne 'Tunes of War' og 'The Clans Will Rise Again' - hvor forholdet til vokalen i den grad var afgørende for, hvor godt man brød sig om de episke fortællinger.

Og det klæder kvintetten at holde sig tæt op ad Judas Priest, Accept og lignende - naturligvis fordi vokalen passer til, men også fordi det giver bandets guitarist langt mere plads til at udfolde sig med fræsende guitarer og en vildskab, som sjældent forekommer i et stramt spillet power metal-univers.

Derfor er det blevet til en god portion yderst velfungerende metalhymner, hvor 'Grave Descrator', 'Tattoed Rider', Hell Funeral' og titelnummeret hører til de bedste. Nok til at skabe et mesterværk er det dog ikke, og numre som 'Dia De Los Muertos' og 'Road Rage Killer' dumper ved gentagne afspilninger og viser til at fulde, at formlen med simpelt skåret riff, hårdført vers og et førstegangstræffende omkvæd skal følges præcist, før det fungerer for Chris og Grave Digger.