Krigsguden #338

normal_5fbd47f9da231

Krigsguden anmelder debut-ep'en fra de canadiske slasher-thrashers Video Nasty samt Brandon Cronenbergs (Davids søn) anden film, 'Possessor', en moderne "video nasty"?

Video Nasty - Video Nasty EP (Selvudgivet)
Efter en spooky sampling fra 'Eksorcisten III' bryder thrash-helvedet løs på Calgary-bandets debut-ep på alle leder og kanter og dimensioner. Modne headbangers som undertegnede vil tydeligt huske "video nasty"-fænomenet fra England i 80'erne, hvor højrekristne grupper med Mary Whitehouse i spidsen lavede en "video nasty"-liste over hvilke depraverede horrorfilm, der skulle forbydes (og blev det), da de fordærvede ungdommens sind til at begå unævnelige forbrydelser mod menneskeheden. Flere af disse herlige film har undertegnede og Virus Bio vist til mange Kill-Town Death Fest-arrangementer.

Jeg går ud fra, at Video Nasty er alt for unge til at kunne huske 80'erne, men gutterne har vel alle horror-titlerne på dvd og blu-ray. De har i hvert fald en del skiver med første bølge thrash-navne som Exodus, Dark Angel, Slayer og Sodom, er jeg overbevidst om. På syv numre og 22 minutter viser slasher-thrasherne deres udødelige kærlighed til genren. Produktionen er både ultraskarp og møgbeskidt og sidder i lige skabet. Guitarer og trommer massemyrder imponerende derudad, mens man skulle tro, at det var Paul Baloffs besatte søn på vokal.

Der afsluttes fornemt med et pornolækkert cover af Sepulturas 'Antichrist'. New wave of old school thrash metal eller slasher-thrash, disse canadier rammer 100 % plet uden at opfinde den dybe tallerken på denne perfekte hyldest til de underlødige 80'ere. Klart en favorit thrash-udgivelse fra år!

Lyt til hele albummet her:

 
Brandon Cronenberg - Possessor
Den bedste film jeg har set i 2020, var den grusomme tjekkiske krigsfilm 'The Painted Bird' fra 2019, der havde dansk biograf-premiere for nylig. Den næstbedste er denne canadiske sci-fi/horror-shocker fra David Cronenbergs ('Shivers', 'Scanners', 'Videodrome', 'The Fly' etc.) søn Brandon, der som sin far, excellerer i body horror-genren. Farmand har dog ikke lavet en body horror-film i flere årtier, mens sønnens debut 'Antiviral' fra 2012 på fornemste vis videreførte faderens visioner.

'Possessor' er en endnu bedre og langt mere ekstrem filmoplevelse end 'Antiviral'. Et skummelt firma leverer lejemordere, der kan ændre kroppe og køn via en revolutionerende hjerneimplantat-teknologi og "besætte" folk. Der begynder dog at opstå moralske skrupler hos vores lejemorder, da disse transmutationer har katastrofale følger.

Filmen er virkelig intelligent og originalt lavet samt visuelt utroligt interessant med imponerende special effects. 'Possessor' er også blodig, udsplattet og ekstremt grafisk, voldelighelt ud i ekstremerne (se den uncutte version), hvad der nok ville have placeret filmen på den engelske "video nasty"-liste over forbudte film i 80'erne.

'Possessor' har iøvrigt lige haft premiere i England. Jeg tvivler dog stærkt på nogen dansk premiere, da Mads Mikkelsen jo ikke er med, og det er heller ikke et remake eller reboot af en ældre og bedre film. Derimod er Jennifer Jason Leigh og Sean Bean på rollelisten. Førstnævnte var også med i David Cronenbergs 'eXistenZ' fra 1999.

Jeg var blæst væk i samtlige 104 minutter og tænkte en del over, hvor meget body horror-DNA Brandon Cronenberg har arvet fra sin far. Krigsguden er meget spændt på, hvad Cronenberg Jr. disker op med næste gang. Canadian body horror forever!

Se filmens trailer her: