Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nye navne til Roskilde Festival 2016

Populær
Updated
Nye navne til Roskilde Festival 2016

Roskilde er klar med seks nye navne, som blandt andet byder på en såkaldt "Mike Patton", når den amerikanske trommeslager Greg Fox (Liturgy) optræder med tre forskellige acts. Dertil serveres blodtørstig dansk sludge, der kan svælges ned med et nostalgisk 90'er-brag og små blå piller 

GUARDIAN ALIEN

Folk/black metal fra de anderledes afgrunde i Brooklyn, hvor satan og buddha danser side om side. Med den ikoniserede leder af new age american black metal bag skindet er dette første af tre projekter, som Liturgys trommeslager Greg Fox optræder med på årets Roskilde Festival. Og det giver mening. For der er tilsyneladende ingen veje, som den mesterligt blastende og finspillende blæksprutte ikke vil gå for at lade tonerne lyde af hellighed og helvede.

I Guardian Alien byder han på en stamme-agtig, folket, voldsomt trance-skabende, elektronisk odysse gennem en energisk, stram, tør og mudret ørkenskov af rytmiske udfoldelser, med solskin og funket blues hvilende på lur om hvert hjørne og med referencer til jazz og mellemøstlig folkemusik. Det hele toppes med svævende stammesang, der giver lyst til at tænde et bål med en kæmpe joint og danse jorden varm omgivet af flammer. Vi krydser fingre for en dag med høj sol, når Fox' spirituelle ræveunger folder deres galakse ud.


FOX MILLIONS DUO

Et samarbejde mellem Greg Fox og avantgarde-trommeslageren/crazy person Kid Millions. 1+1=2. Altså:+

">

=

Fox Millions Duo. En duo, som Pitchfork beskrev som noget af det mest oplagte, der skete i 2015, da de anmeldte gruppens første ep 'Losttime', der ligesom Liturgy og Guardian Alien er signet til Thrill Jockey.

EX EYE

Tredje og sidste omgang med Greg Fox. Et orkester, der angiveligt dannes eksklusivt til Roskilde Festival. Vi ved af gode grunde ikke meget om bandet, thi de aldrig har udgivet noget eller tidligere givet koncerter. VI ved dog, at Colin Stetson er med i bandet, og spiller han på sit vanlige instrument, barytonsaxofonen, så ved vi også, at vi alle sammen har vidunderlige ting i vente. Manden kan kort sagt spille røven ud af bukserne! Ud over Fox og Stetson er også den amerikanskpakistanske multiinstrumentalist Shahzad Ismaily og guitarist Toby Summerfield med i bandet.


BLUES PILLS

Bandet, der om nogen er stormet frem med djævelsk pågåenhed, har både bragt op- og nedture til anmelderstaben med stor vægt på det første, ikke mindst da de i sommer slagtede Copenhells Pandæmoniumscene på det groveste. Når svenskerne er i koncertform, er der ikke meget, der kan få de retrostøvede guitariff med Elin Larssons vibrerende overdrive i front til at vakle. Det ser vi frem til at opleve på dette års Roskilde Festival.

Læs alt om Blues Pills HERBERSÆRK

Bandet, der på det seneste er blevet det dybeste midnatssorte af alle sorte ting, såfremt snakken falder på interessante upcommere. På Devilution har det føget med rosende tillægsord en masse, især tilegnet sanger Casper Roland Popp og hans intense, forvrængede rockvokal. Vi tilslutter os fuldt ud Anders Bøtters profeti, da Bersærk spillede med Helhorse i Ålborg i oktober 2014, og han her proklamerede, at de tilstedeværende ville være nogle af de få, der var med fra starten, når Bersærk inden længe ville overtage danmarksherredømmet.

Bersærks seneste album 'Mulm' høstede i al naturlighed fire sorte firkanter, da det udkom i oktober 2015. Albummet er nu nomineret til årets danske rockudgivelse ved det kommende High Voltage Rock Award-show i april.

Læs seneste pladeanmeldelse HERAT THE DRIVE IN

Efter mange års stilhed genforenedes 90'er-successen for en kort stund i 2012. Nu, fire år senere, samler de igen faklen op og tager på tour med start d. 23. marts i Los Angeles. Nyheden om texanernes genkomst har frembragt tårer og begejstret knyttede næver hos vor fotograf, hvorfor vi allerede nu må advare om en indædt prædiken og intens diktering fra selvsamme om, at dette bliver 2016s vigtigste begivenhed.

Et comebackalbum er ifølge bandets eget udsagn på vej og skal følge op, hvor den succesrige tredje og sidste udgivelse 'Relationship Of Command' slap, kort tid inden At The Drive In gik i opløsning i 2001. Selvom der endnu ikke er sat en releasedato, er forventningerne tårnhøje, og sådan er det sikkert så nemt, når man har været væk så længe. Velkommen tilbage; vi glæder os!