Nyt fra dansk legende

Populær
denner's inferno

Michael Denner fra Mercyful Fate er klar med sit nyeste projekt Denner’s Inferno. Den legendariske guitarist har sluppet den første single løs i dag.

Titel
Fountain of Grace
Dato
26-07-2019
Distributør

Den tidligere guitarist fra Mercyful Fate, Michael Denner, har altid haft en forkærlighed for 1970’ernes hard rock. Særligt for årtiets mindre kendte materiale, som han gennem de senere år har præsenteret lytteren for via bandet Denner’s Trickbag.

Den selvbetitlede debutplade 'Denner's Trickbag' fra 2013 bød på ti covernumre og kom godt rundt i årtiets alternative rockdiskografi med numre fra blandt andre Montrose over Jericho til Captain Beyond.

I foråret 2018 gik Michael Denner endelig i studiet for at indspille den næste Denner’s Trickbag. "Urimeligt mange guitarsoloer kan forekomme", kommenterede den legendariske guitarist i et opslag på Facebook.

Rigeligt guitarsoli bliver der næppe skortet på, men planerne for Denner's Trickbag ændrede sig undervejs. Trickbag er lagt i graven, og i stedet har Denner’s Inferno med ændret lineup set dagens lys.

Tungt og melodiøst
Den første smagsprøve på Denner's Inferno er blevet sluppet løs i dag med nummeret 'Fountain of Grace', som Denner denne gang selv har komponeret. 'Fountain of Grace' udkommer som ep på Mighty Music den 23. august. Foruden to originale skæringer byder ep'en på endnu et cover af Montrose. Denne gang i form af 'Rock Candy' fra Montroses selvbetitlede debut fra 1973.

'Fountain of Grace' er tungt som Pentagram og Saint Vitus og melodiøst som Mercyful Fate. Denner håndterer naturligvis selv guitaren, mens Flemming Tranberg kan høres på bas og Bjarne T. Holm på trommer. Holm spillede også trommer i Trickbag og har tidligere spillet sammen med Michael Denner i både Mercyful Fate, Force of Evil og Zoser Mez.

I spidsen for Denner’s Inferno er new yorkeren Chandler Mogel på vokal, som Mighty Musics direktør Michael H. Andersen præsenterede for Denner.

Det er ikke første gang Denner arbejder sammen med en amerikansk frontmand. Da han i 2014 igen slog pjalterne sammen med Mercyful Fates Hank Shermann hyrede duoen Sean Peck, der sang på de to roste udgivelser 'Satan’s Tomb' og 'Master’s of Evil' med Denner/Shermann.

Denner/Shermann har været sat i bero, mens Denner har arbejdet på indspilningerne med Denner's Inferno. Fuldlængepladen 'In Amber' udkommer på Mighty Music til november og består både af originalt materiale og en håndfuld covernumre, der igen udgøres af obskurt materiale fra 1970'erne.

Ved siden af musikken har Michael Denner i tre årtier drevet musikforretningen Beatbop i indre København. Denner holder releaseparty for 'Fountain of Grace' fredag 23. august. Det sker klokken 16 i Beatbop, hvor der mulighed for at erhverve et signeret eksemplar af ep'en og skåle med guitaristen over en gratis tår øl eller kaffe.

'Fountain of Grace' udkommer i 500 eksemplarer på vinyl og 500 eksemplarer på cd. Ep'en kan forudbestilles her.