På europatur med Artillery

Populær
På europatur med Artillery

Læs det danske thrash metal-band Artillerys turrapport fra europaturen - eksklusivt for Devilution.

Kunstner
Distributør
Genre
Forfatter

Barcelona. Prag. Milano. Madrid. Berlin. München. Og så en flok noget mindre byer i Schweiz, Frankrig, Belgien, Holland, Slovakiet og Østrig.

Jo, det danske thrash-band Artillery havde - også - en travl forsommer. Som opvarmning til en sommer med pladeindspilninger i Medley-studierne i København, drog bandet på europatur fra d. 8. til og med d. 25. maj.

Nedenfor kan du - helt eksklusivt for Devilution - læse bandets helt egen turrapport med små beretninger fra hvert eneste spillested på turen.

Turen hed The Speed Of Sound Tour 2013, og Artillery var på plakaten sammen med Tantara, Gama Bomb og Torture Squad.

Vi stiller om til Artillery:

Turrapport:

Tyskland, Darmstadt (Steinbruch): Turens første spillested. Det lignede mest af alt en gammel bunker, men lå tæt ved en stor, smuk sø. Publikum var absolut på! En virkelig god start.

Tyskland, Essen (Turock): Turens andet job var på en flot venue i Essen. Folk var pænt fulde, og man mærkede turens første forhindringer – ét bad til 20 mand, hvilket næsten var generelt og skabte en fantastisk aroma på bussen. Essen er jo kendt for at være Tysklands thrashhovedstad (Kreator, Destruction etc.), og det kunne man godt se. Publikum var på, men mere stillestående end ellers.

Schweiz, Lucern (Sedel): I smukke Schweiz spillede vi på Sedel, som lå i ret landlige omgivelser. Hvilket betød at man loadede gear til lyden af kobjælder og brægen. Det sker ikke hver dag. Det var i øvrigt anden gang, Artillery spillede her.

Frankrig, Luaguanes (pludseligt indskudt gig): Vi fik en ekstra koncert på plakaten og tog derved til et lille spillested i Frankrig.  Dette ville ellers have været turens eneste fridag, men folk gav den gas, hvilket var en imponerende generel praksis hele turen igennem. Artillerys første job nogensinde i Frankrig.

Italien, Milano (Metal Italia Fest): Turens største spillested, med flere tusinde publikummer. Hovednavne var Uriah Heep og Destruction. Vi blev opholdt ved den italienske grænse, men vores lettere kontroversielle chauffør (her kaldt Boris), truede toldvagterne, og alle bands nåede det til tiden. Her var der desuden en meet and greet sammen med selveste Destruction. Vi spillede også på Rock Hard Italien-festivalen sidste år, og publikum var virkelig på! Vi spillede fire ekstranumre til sidst, så vi havde en rigtig god aften!

Spanien, Barcelona (Apollo2): Den første af tre kanon fede koncerter i Spanien. Det er virkelig Artillerys hjemmebane, og støtten virkelig er helt eminent. Fans kender både de nye album og de gamle rigtig godt og skråler med på alt, mens de mosher!

Spanien, Madrid (Caracol): Vi havde mulighed for at se denne meget flotte by inden koncerten. Vi skulle hentes i mindre biler og køres til koncerten. Her mødte rigtig mange spaniere op og supportede os. Mange af dem havde skrevet i forvejen til os på Facebook. En utrolig god stemning, og der var utrolig mange thrash-girls, der var mødt frem!

Bilbao (Sonora Erandio): Utroligt flot spillested med det bedste backstagelokale, vi så på turen. Det var en kæmpe bar! Selv om alle koncerterne i Spanien lå på hverdage, var der rigtig mange mennesker.

Frankrig, Bordeaux (Heretic Club): Et meget positivt hold mennesker mødte os i Bordeaux, hvor vi spillede på en pakket, lille, svedig undergrundsscene med fuld hammer på. Der var mødt fans op, der havde ventet på os i over 20 år, og det var utroligt positivt at snakke med dem efter koncerten.

Holland, Tilburg (Little Devil): Uden backstage måtte vi her klæde om blandt kassevis af godt øl, som satte stemningen. Scenen var måske turens mindste , men var pakket så vi næsten ikke kunne komme igennem op til scenen, og da alle på turen døjede med feber, var dette især blandt de hårdere gigs at komme igennem.

Tyskland, Dresden (Chemifabrik): I det gamle Østtyskland lå dette meget punkede sted (mindede en del om det gamle Ungdomshus). Vi frygtede, at der ikke ville komme nogen metalhoveder til dette show. Da de to første bands havde spillet, var der da også kun mødt 60 fans op, så det var med lidt bange overvejelser, at vi skulle spille sidst. Stor var overraskelsen så, da vi mødte op til en fyldt sal, da vi skulle spille, og det udviklede sig til at blive en suveræn koncert!

Tjekkiet, Prag (Modra Vopice): Nok en af de koncerter, vi vil huske mest fra denne tur på grund af tre ting:  1) Vi havde god tid i Prag og fik set en utrolig flot by og havde tid til at købe gaver etc. Peter og Michael S fik gået omkring 16 kilometer!;  2) Vi havde en utroligt god crowd, der både headbangede, moshede og stagedivede. Der var en ultrafan, der købte alt, hvad han kunne få af merchandise fra os og havde alle album etc. med og nærmest græd efter koncerten! Det var utroligt rørende!; 3) Det værst tænkelige skete: Mens vi spillede, var der indbrud i bussen, og mens chafføren sov, fik flere stjålet deres computere, lige som også bussens pengeskab blev stjålet. Heldigvis var alt forsikret.

Østrig, Wien (Escape Metalcorner): Rigtig fed og hyggelig metal club i Østrig. Endnu en rigtig fed aften med en utrolig god support!

Slovakiet, (Bratislavia Randal Club): Sammen med Luynes i Frankrig det mindst besøgte spillested (omkring 110 besøgende), men stadig med en god support og nogle rigtige hardcore-fans. Et rigtig hyggeligt sted med rigtig god mad.

Tyskland, München (Backstage): Megafedt spillested med tre scener inden for 500 meter, og stor er vores overraskelse, da vi ser, at Vicious Roumors og Circle II Circle spiller på de to andre samtidig! Vi frygter, at der bliver helt tomt for headbangers hos os senere på aftenen med to så fede bands, der spiller samtidig, men vi skal love for, at vi tager fejl. Vi spiller for en helt fyldt sal med et vildt godt publikum. Vi får også tid til at se lidt Circle II Circle, der spillede hele Savatages 'Edge Of Thorns'! Fed aften!

Tyskland, Berlin (K17): Sidste job i Tyskland i denne omgang og en helt ok support dog ikke helt så fed som Darmstadt, München, Dresden og Essen.

Belgien, Oosteende (Hangar 1): Anden gang Artillery spiller her, og sidste gang var virkelig godt. Men denne gang er det fuldstændig vanvittigt. I en helt udsolgt hal går folk i den grad amok, headbanger, mosher og stagediver i en fuldstændig fantastisk support! Det hele kulminerer i de to sidste numre, 'Khomaniac' og 'Terror Squad', hvor fans invaderer scenen for at synge med på numrene. Vi kan ikke se hinanden, fordi scenen er helt fyldt af headbangere. Michael-sanger bliver båret ud over folk og tilbage igen. Michael S bliver løftet op på promoterens skulder under guitarsoloen! Vi ender med at måtte spille et nummer mere ud over vores allerede fastlagte sæt, nemlig 'The Almighty'.

Holland, Arnhem (Willemeen): Sidste job på turen er i Holland, og hvilken afslutning. Vores fans er i den grad på. Det er næsten lige så vildt som dagen før, og vi må igen spille ekstra numre ud over vores sæt, der er sat til en time! Fed, fed måde at slutte denne tur af på!

Konklusion:  For Artillery har denne tur været helt i topklasse. Ud af 18 jobs har de 16 været superfede, de sidste to været rigtig gode. Tantara, Gama Bomb og Torture Squad viste sig at være fede bands, og vi har haft en god tur sammen! For vores to nyeste, Josh og Michael, har denne tur også fået spillet dem ind i bandet i en sådan grad, at Artillery nu står stærkere rustet end nogensinde."