Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde præsenterer det nye sort

Populær
Updated
Roskilde præsenterer det nye sort

Med Deafheaven, Myrkur, Pallbearer, Off! Og Honningbarnar har Roskilde Festival formået at præsentere noget af det nyeste, sorte og punkede musik.



Deafheaven fra USA har taget metalverdenen med storm. Deres introverte og drømmende fortolkning af black metal genren har bjergtaget en hel ny generation af fans til, ikke mindst takket være deres succesfulde plade ’Sunbather’, der bl.a. har været spillet i Sort Søndag på DR P6 Beat. De barsler med en ny plade i 2015, så Roskilde Festival har her sikret sig et af de mest aktuelle og fremadstormende navne indenfor den mørke del af metalmusikken.
 
Det samme kan siges om danske Myrkur. Amalie Bruun er ene kvinde i bandet og har netop udgivet sin debutplade hos Relapse Records. Netop fordi Myrkur kun består af ét medlem har bandet endnu ikke givet koncert. Det sker på Roskilde Festival 2015, hvor Myrkur bliver et fuldt band og akkompagneres af et fuldt kor. Her får publikum muligheden for at opleve Myrkurs melankolske black metal.
 
Det hele er dog ikke sort i denne opdatering fra Roskilde Festival. De har også sikret sig amerikanske Pallbearer, der genremæssigt lever op til deres navn. Doom, så det rasler hele vejen til kirkegården. Lige så melankolsk og dystert, som Myrkur og Deafheaven kan være i black metal genren, lige så langsom og sjælfulde kan Pallbearer være indenfor doom-genren.
 
Derudover er der også et par punkede indslag fra OFF!, der stammer fra Californien samt Honningbarna fra Norge. Nordmændene spillede på Roskilde tilbage i 2011 og har siden udgivet et par plader og har en EP på vej. Honningbarna synger punk på norsk, så forvent noget nyt og helt anderledes. Knap så nyt er OFF!, der er klassisk punk og en slags supergruppe. For de har Keith Morris fra Black Flag med, samt en række andre navne, der i punk-kredse nok skulle kunne rejse et øjenbryn eller to. Forvent ikke alt for lange sange fra OFF!, men derimod ukontrolleret punk, der har modnet i helt op til 40 år. Det bliver det ikke nødvendigvis kedeligere af. Tværtimod.

I yderområderne af vort dækningsområde befinder Muse og Goat sig. Begge er nu også at finde på plakaten for Roskilde Festival 2015.

Vel mødt!