SRF ’15: Klassisk hard rock og andre gode gamle

SRF ’15: Klassisk hard rock og andre gode gamle

Der er gravet mere end dybt ned i nogle af de vigtigste årtier i rockhistorien, når jokere som Dokken, Mothers Finest og Dare er trukket op af hatten og støvet af til lejligheden.

Blackberry Smoke (US)

Tag en dosis sydstatsrock og bland op med country og bluegrass, så finder du Blackberry Smoke et sted derimellem. Da de har samme fornemmelse for melodi, feeling og tekst som Tom Petty, er Blackberry Smoke nemt at holde af.

Hvornår: Fredag, Sweden Stage, kl. 17.30
Dare (UK)

Da Thin Lizzy gik i opløsning i 1983 og efterlod arven med blandt andet 'Whiskey In The Jar' og 'The Boys Are Back In Town' i skattekisten, opstod der rum til, at Lizzys keyboardspiller Darren Wharton kunne få luft for sin egen hang til hardrock, og han har siden 1985 trådt sine slidte støvler som frontmand i Dare.

Hvornår: Fredag, Sweden Stage, kl. 12.00
Derek Williams (UK): FISH - Farewell To Childhood

Tidligere Marillion-frontmand Derek William "Fish" Dick er på tour med hele Marillions succesfulde album 'Misplaced Childhood', som opføres fra start til slut.

Hvornår: Torsdag, Sweden Stage, kl. 14.30
Dokken (UK)

Så bliver det ikke mere fundamentalt, og koncerten på Sweden Rock Festival bliver den eneste af sin slags i Sverige i år. Klassikere som 'The Hunter' og 'Dream Warriors' skal høres live, så få din brøler på og spark fredag aftens program i gang med det ypperste af det ypperste.

Hvornår: Fredag, Rock Stage, kl. 17.30
H.E.A.T  (S)

Man skulle tro, at H.E.A.T og Dokken kom fra samme musikalske årti, men der er hele 30 år mellem de to bands' oprindelse. Trods det har H.E.A.T samlet al tænkelig tradition op fra forfædrene og er en stærk spiller i den ny generation af melodisk hardrock.

Hvornår: Fredag, Sweden Stage, kl. 00.15
Jerusalem (S)

Som trukket ud af halen på 1975 får Göteborgs første store kristne hardrock-band æren af at skabe den gode stemning foran Sweden Stage lørdag eftermiddag, og mon ikke det legendariske band især vil vække glæde hos landsmændene?

Hvornår: Lørdag, Sweden Stage, kl. 14.30
Jon English (AUS)

Jon English debuterede som musiker i 1973, men fik sit gennembrud i den succesfulde miniserie 'Against The Winds', som han også skrev soundtracket til. Som da han spillede på Sweden Rock i 2013, har han også denne gang svenske Spearfish med på scenen.

Hvornår: Onsdag, Rockklassiker Stage, kl. 22.15
Manfred Mann’s Earth Band (US)

Manden og bandet, der blandt andet udødeliggjorde Springsteens 'Blinded By The Light', kan opleves i et nuværende line-up, der tæller Mann, Mick Rogers (guitar), Jimmy Copley (ex-Jeff Beck, Magnum), Steve Kinch (ex-Jim Capaldi) og Robert Hart (ex-Bad Company).

Hvornår: Fredag, Festival Stage, kl. 16.00
Molly Hatchet (US)


Jacksonvilles Molly Hatchet er garant for svingende southern rock og med ti album i bagagen er der nok at hive frem fra bagkataloget til at vriste de værste torsdagstømmermænd af sig. Om ikke andet kan Phil McCormacks rivende vokal utvivlsomt vække selv de døde til live.

Hvornår: Fredag, Festival Stage, kl. 13.15
Mother’s Finest (US)

Det skelsættende Atlanta-band Mothers Finest stormede frem i 70'erne med Joyce "Baby Jean" Kennedy i front i en medrivende kaskade af soul, funk og hardrock, og intet tyder på, at dampen er gået af kedlerne hos sekstetten siden.

Hvornår: Lørdag, Rock Stage, kl. 17.30
Pat Travers Band (CAN)

Mere rock & roll bliver det næppe, end når Pat Travers brøler 'Snortin' Whiskey' ned til os med sin hæse stemme som sandfærdigt vidne, flankeret af et svingende og betvingende band, der vist nok må siges at kunne deres blues i flere tonearter.

Hvornår: Fredag, Sweden Stage, kl. 17.45
The Angels (AUS)

Bandet der blev dannet i 1974 og har efter sigende influeret både Guns N' Roses, Nirvana og Pearl Jam. De gik i opløsning i 2000, men genopstod i 2008 og spiller deres første koncert i Norden på Sweden Rock Festival 2015.

Hvornår: Lørdag, 4Sound Stage, kl. 19.00
The Quireboys (UK)

The Quireboys står bag hits som '7 o' Clock' og'I Don't Love You Anymore' fra den klassiske debut 'A Bit of What You Fancy' (1990), og de har senest udgivet 'Black Eyed Sons' 2014. Stemmen kunne have været Rod Stewarts, men tilhører 46-årige karismatiske Spike (Johnathan Gray).

Hvornår: Onsdag, Sweden Stage, kl. 21.00
Tony Carey (US)

Tony Carey var en del af Rainbow i de tidlige år, men har sidenhen haft en lang solokarriere med talrige udgivelser inden for melodisk rock, ligesom han er manden bag en række kunstnere, enten som sangskriver eller producer, som Jennifer Rush, John Mayall og Joe Cocker. På Sweden Rock Festival vil Tony Carey kunne opleves med et akutisk sæt.

Hvornår: Fredag, Rockklassiker Stage, 21.30