Uge 11: Ugens Koncerter

B1A07F4B-299B-48E0-B241-86F6A5BDCB6D-4406-0000012432245198-58-1568719147

Ugen giver rig mulighed for at støtte op om det forbandede vækstlag af bands, som vi alle sammen gerne vil have, men som mange af jer ikke lige får bakket op. Hvis du heller vil høre de der udenlandske navne, du har læst om i Kerrang!, kan du ligeså godt blive hjemme og høre MyRock.

Titel
+ Baest + Fordærv + Truckfighters m.fl.
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Sidste uge gjorde vi os morsomme over Søren Andersens voldsomme tour-aktivitet. Det kan vi fortsætte med i denne uge, hvor Danmarks Steve Vai starter op tirsdag i Aalborg og de efterfølgende dage fortsætter med koncerter i Grenå, Aarhus og Helsingør.

Er man ikke til instrumental-lir eller product placement for Randers Regnskov, kan man godt vente med at kravle ud af jordhulen til torsdag, hvor måske/måske ikke genopstartede Truckfighters fuzzer ud i stonerrockens tegn på Stengade. Samtidig er der Junkyard Drive i Odense. Kan du ikke tage fri på en hverdag for at høre et cover af den der sang, Gasolin' klampede, spiller de også i Roskilde lørdag.

Mens fyraftensøllen glider ned fredag går det op for dig, at samtlige landets bookere har siddet på minimum én af deres hænder, når det kom til at få hentet nogen til landet, der ikke allerede besad et rødbedefarvet pas. Derfor står weekenden mestendels i den danske metals tegn.

Ude i Lyngby er der Temple of Doom Days henover weekenden, hvor din metal bliver sværtet af bl.a. Orm, Morild og Asagraum.

I hovedstaden starter Baest to dages folkefest i eget navn med den første af to koncerter i Pumpehuset. Lørdagskoncerten er udsolgt, så det er enten med at springe på om fredagen eller gå glip af at få ryddet overmunden i en svenskerdøds-wall of death. Skal det være sortere end Baest, kan du bakke op om den kulturelle udvikling i Udkantsdanmark og tage kareten til Holbæk, hvor Hexis og Xenoblight nedbringer Coronavirus over Provinsen. Ellers kan du tage på High Voltage og høre noget livemusik, inden du bruger dit sample kit til at finde coke-rester på toilettet, eller du kan tage til et sted i Jylland, hvor coke stadig er ”det nye nee' fra Nordtyskland”, og høre Bersærk kalde til blót i offermosen på et mejeri.

I Ringkøbing af alle steder spiller nogen, der hedder H.E.R.O., som angiveligt agerer i, ja, helterock. Det gør de så også i Nyborg dagen efter.. Mens Søren Andersen tager forskud på at komme hviledagen i hu, kan du få mere lir fra Jared James Nichols på High Voltage, eller du kan smutte ud på Underwerket i Valby og hjælpe Hexis fejre sin egen 10 års-fødselsdag i selskab med Throwe og Terminalist. Det lyder ikke som den værste måde at spendere en lørdag aften på, men er du uenig, kan du springe på diligencen op til Helsingør og høre Black Oak County. Eller lade turen gå til Jylland, hvor der er rigelig larm at tage af både nordenfjords og i 8000 Thomas Helmig.

Orm stikker ild til brædderne på Studenterhuset i Aalborg, mens du andetsteds i byen kan få punk i dit fjæs med Social Nedtur og Pissed. Længere oppe mod Grenen har Defacing God og Horned Almighty leget med ansigtsmaling og fejrer det ved at spille koncert. De har taget Clients med, som vist ikke gør sig i Satan-makeup. Det foregår i Frederikshavn.

Er du blot en fattig junkie fra Aarhus, kan du heldigvis også få god musik til billige penge denne weekend. I Studenterhus Aarhus syrer Pudsige Herrer ud sammen med bl.a. De Forbandede, og skal det være et my tungere er det med at hoppe på jernhesten og stikke ud af Brabrandstien, indtil du når til Mono, hvor Death to Seattle afholder femte omgang af Death to Aarhus-eventet, denne gang med besøg fra bl.a. særdeles fine Fordærv og parallelimporteret død fra provinserne i form af Cor Vacante og Arsenic Addict.

Søndag sker der ikke noget. Med mindre du kender nogen, der kender nogen, der kan give dig et in, så du kan tage med Søren Andersen i øveren og høre alle de fine licks, du er gået glip af indtil nu. 

Oversigt:

Tirsdag:
Søren Andersen – Den Rytmiske i Nordkraft, Aalborg

Onsdag:
Søren Andersen – Pavillonen, Grenå

Torsdag:
Truckfighters, Elden – Stengade, København
Junkyard Drive, Walking Rumor – Posten, Odense

Søren Andersen - Mono, Aarhus

Fredag:
Pest over Provinsen: Hexis, Xenoblight, Servants of the Horde – Rotationen, Holbæk
Bersærk, Deadnate – Mejeriet, Sønderborg
Baest, Mass Worship – Pumpehuset, København
Søren Andersen, Blue Rose Down – Karosserifabrikken, Helsingør
H.E.R.O. – Generator, Ringkøbing
Social Addiction, Rambuk – High Voltage, København

Fre./lørdag:
Temple of Doom Days: Orm, Asagraum, Livløs, Diabolical, Morild, Chronicle – Templet, Lyngby

Lørdag:
H.E.R.O., A Road to Damascus – Bastionen, Nyborg
Baest, Katla – Pumpehuset, København
Junkyard Drive – Gimle, Roskilde
Jared James Nichols, Wolf Jaw – High Voltage, København
Orm – Studenterhuset, Aalborg
Death to Aarhus: Death to Seattle, Fordærv, Cor Vacante, Farlige Typer i Modlys, Arsenic Addict – Mono, Aarhus
Hexis, Throwe, Terminalist, A Crow's Murder – Underwerket, Valby
Black Oak County – Karosserifabrikken, Helsingør
Defacing God, Clients, Horned Almighty – Maskinhallen, Frederikshavn
Social Nedtur, Pissed – 1000Fryd, Aalborg
Pudsige Herrer, De Forbandede, Vestjysk Ørken – Studenterhus Aarhus