Uge 24: Ugens koncerter

ABUSO2019-1024x706

Tre dages international hardcore-festival i Ungeren og to dage med thrash i Odense er, hvad ugen har at byde på efter et par sidsteøjebliksafbud.

Kunstner
Fotograf
PR-foto

For et par måneder siden viste de amerikanske veteran-doom-metallere i Saint Vitus, at selvom de er “born too late”, har de fået indhentet det forsømte godt og grundigt over de forgangne årtier. Én af dem, der har aftjent sin værnepligt hos legenderne, er Scott “Wino” Weinrich, der i sin egen ret er en legende i doom metal – selvom et massivt stofmisbrug i lange perioder har gjort ham mere end almindeligt ustabil. Inden han kom med i Saint Vitus, havde han i slutningen af 70’erne dannet The Obsessed, som siden er blevet genoplivet ad flere omgange. Vi var med, da de i 2012 spillede deres første koncert i 18 år, og vi blev ikke skuffede, da de i 2017 udgav deres første studiealbum i 21 år. Onsdag og torsdag i denne uge var det så meningen, at Wino mod alle odds skulle stå i front for The Obsessed på henholdsvis Loppen og 1000 Fryd. Men i sidste øjeblik er hele europaturnéen blev udskudt til september pga. uforudsete omstændigheder.

Også K-Town Hardcore Fest i Ungdomshuset i København har været ramt af aflysninger fra scene-veteraner: Omtrent samtidig med, at Wino dannede The Obsessed, dannede Tony Reflex og Rikk Agnew hardcore-bandet Adolescents. De blev kendt for schlagere som ‘Kids of the Black Hole’, ‘Amoeba’ og ‘I Hate Children’, men det ville være synd at sige, at deres karriere har været mere stabil end The Obsesseds. I den kommende weekend var det så meningen, at de skulle have headlinet K-Town Hardcore Fest i Ungdomshuset i København. Deres manager ville det dog i sidste øjeblik anderledes, men der er stadig godt 30 hardcorebands fra hele verden repræsenteret på den stærkt anbefalelsesværdige festival.

Og hvis 30 hardcorebands fra Colombia, Island, Tyrkiet, Finland, USA m.m. er komplet uoverskueligt for dit metalhoved, så sørger Artillery på Kansas City i Odense for, at thrashen bliver kørt sikkert hjem på Pure Festival fredag og lørdag.

Pure Festival 2019: Artillery m.fl., Kansas City, Odense fredag-lørdag 14.-15. juni
K-Town Hardcore Fest, Ungdomshuset, København fredag-søndag 14-16. juni
Psy:Code og Auralist, High Voltage, København, lørdag 15. juni