Uge 33: Ugens Udgivelser

Terra Atlantica
Hoak - Only here
Sagas-EP-Art-1
Kamelot
Haunt Flashback

Manden med Weekendvesten kan finde et album, han ser frem til, et par, han er nysgerrig efter, nogle, han undgår, og så en del, som andre må kaste sig over. Koncerter skal opleves hjemme i stuen med Kamelot.

Engang gik Manden med Weekendvesten til mange koncerter og hørte en masse skrammel, som han bevidstløst tog ind, fordi han var ung og modtagelig for alt – og som sidenhen har givet ham den evige stræben efter at genoplive præcis det, fordi fortiden genses gennem en lyserød sky. Her nævnes i flæng Blind Guardian på Rust i 1996ish.

Men inderst inde ved han godt, at de fleste koncerter dengang ikke var så gode, og at de stadig ikke er der. Derfor er det godt, at der findes alkohol. (Og umådeligt fulde Hansi Kursch spillede en del af omtalte koncert med Blind Guardian liggende på gulvet, mens roadien sang – minderne er gode).


I denne uge drikker han kun derhjemme, fordi der ikke er nogen koncerter at være fuld til. Men han drikker først, når børnene sover, og kun en enkelt genstand, fordi førstfødte vågner 6:00 og tænder iPad for at gennempløje YouTube for gode Godzilla-videoer, mens sidstfødte holder sig sovende en halv time længere, indtil Pyjamasheltene står op på Netflix. Men der udkommer fem nye plader i denne uge, og Manden med Weekendvesten ser frem til dem med varierende entusiasme:

1. Haunt: ‘Flashback’ (Church Recordings, heavy rock):     

Størst glæde finder han i, at Haunt allerede er klar igen – kun et halvt år efter deres fine 'Mind Freeze', der havde en vis kvalitet som fitnessmusik, og trods en høj udgivelsesfrekvens, som vil glæde Spotifys pengemænd, så formår amerikanerne som regel at holde niveauet højt.

2. Grimgotts: ‘Sagas (Selvudgivelse)
Med yderst forbeholden nysgerrighed skal Manden med Weekendvesten lytte lidt til en ny EP fra Grimgotts – mest fordi det ser ud til, at de har stavet Gringotts forkert, og det er jo den hæderkronede troldmandsbank fra Harry Potter, som han allerede har læst højt for sin førstfødte lige til bind 3, fordi det er sidste stop, før afkommet er for ungt til at forstå teenageromance-problematikker på Hogwarts.

3. 
Kuko de Kobra: ‘GaneShaMan’ (Selvudgivelse – hard rock)
YouTube hader som bekendt Danmark lige for tiden mere, end Manden med Weekendvesten hader alle nyere genrer end heavy metal, og derfor er det ikke verdens smarteste tidspunkt at udgive nyt på, hvis man som dansk band gerne vil promovere sin video til et dansk publikum. Men stakkels Kuko de Kobra er klar med ‘GaneShaMan’ i den kommende uge, og Man(den med Weekendvesten) får næsten ondt af dem.

4. Kamelot: ‘I Am The Empire (Napalm – power metal)
For Manden med Weekendvesten er etablerede bands sjældent interessante, fordi han jo netop søger det nye heavyband, der spiller den gamle tråd, og derfor bruger han helst ikke tid på Kamelot. Men de engelsk historie-inspirede power metal-kæmper er ligeglade med den slags og udgiver denne fredag et livealbum, så man ved egen hånd kan dreje kniven solidt rundt i koncertsåret. Tak for det! 

5. Terra Atlantica: ‘Age of Steam (Nuclear Blast – power metal)

Det her er noget med steam-punk og er lige noget for Manden med Weekendvesten – coveret ligner et middelmådigt computerspil eller en utroligt lang roman, der aldrig bliver oversat til dansk. Men helt ærligt, så kan ingen nørdet mand, der prøver at gemme sig bag en sej vest, sige nej til et cover med både luftskibe og pirater. 
Og helt helt ærligt: De to første singler til albummet er virkelig ikke særligt gode. De bør holde sig til at lave covers.

P.S.: HOAK: ‘Only Here for the Violence’ – (WFC, dødsmetal)
Det her er slet ikke noget for Manden med Weekendvesten, men da det er dansk, skal det selvfølgelig nævnes, og så er titlen sjov og sej på samme tid.


Der udkommer en del andet. Det finder du her:

Mandag
Obscure Relic: First Black Communion (Hellprod Records, black)

Onsdag
Rope Sect: The Great Flood (Iron Bonehead, deathrock)

Fredag
ATRÆ BILIS: Divinihility (Transcending Obscurity Records, dødsmetal
)
Bear Mace: Charred Field of Slaughter (Self-released, dødsmetal)

Black Tractor: The Wonders of the Invisible World (reissue) (Selvudgivelse, stoner rock/metal)
Bull Elephant: Created From Death (Eat Lead and Die Music, prog doom metal)
Cancer: Opioid (Selvudgivelse, Depressive Black Metal)
FANGE: Poigne (Throatruiner Records, Industrial/sludge metal)
Fermentor: Continuance (Selvudgivelse, Death/thrash metal)
Nug: Alter Ego (Willowtip Records, Prog/post-metal)
Tic Tic: Comfort in the Echo (Apollon Records, Synth post-rock)
Prosanctus Inferi: Hypnotic Blood Art (Nuclear War Now! Productions, Black/death metal
8Kids: Live In Leipzig 2019 EP (Napalm)
Halestorm: Reimagined EP (Atlantic)
Into Eternity: Into Eternity Re-Release (M-Theory)
Into Eternity:The Incurable Tragedy Re-Release (M-Theory)
Kamelot: I Am The Empire - Live From The 013 CD/DVD (Napalm)
King Buzzo: Gift Of Sacrifice (Ipecac)
Poppy: I Disagree (More) (Sumerian)
Primitive Man: Immersion (Relapse)
HOAK (Hatred Of All Kind): Only Here For The Violence (WFC, Death metal)
Kuko De Kobra: GaneShaMan (Selvudgivelse, hard rock)