Uge 42: Ugens koncerter

Cult of Luna

Cult of Luna bringer post metallen til Pumpehuset, og Metal Magic-teamet fyrer op for peruvianske Goat Semen i Valby, mens Illdisposed, Helhorse og Cartographs også gæster det meste af Sjælland og fastlandet i den kommende uge.

Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Forfatter

Koncertugen er allerede sparket i gang på diverse spillesteder rundt i landet, og i denne uge er udbuddet spredt godt ud over både Sjælland og fastlandet.

Inden weekenden er det dog kun hovedstaden, der byder op til hegn, hvor det onsdag aften går ned på Loppen med Bongripper, der byder på instrumental doom i bedste Sleep-inspirerede ånd.

Torsdag står der Cult of Luna på programmet på Pumpehuset. Svenskernes seneste album 'A Dawn to Fear' har fået masser af ros for dets stemningsladede post metal, og Pumpehuset har meldt ud, at der er få billetter tilbage, så det er med at komme ud af starthullerne, hvis man vil sikre sig en billet.

Føler du mere for en ambient, post-industriel én på opleveren, så er Mayhem også på pletten samme aften, hvor Trepaneringsritualen byder op til dommedagsvenlige lydbilleder med ligesindede Offermose og Street Sects for en skilling.

Om fredagen rykker samme pakke til Tape i Aarhus, og det er da også primært i Jylland, at tingene rykker på sig den dag. I Skanderborg står der heavy stoner på tapetet med albumaktuelle Helhorse, flankeret af Wacken Metal Battle-vinderne fra Katla. I Aarhus holder københavnske Cartographs post metal-fanen højt, mens thyboerne også kan fyre den af til 'Submit', 'I Believe in Me' og alle de andre gamle Illdisposed-travere i Thisted med Bo Summer & co.

Er du bosat på Sjælland er det kun Slagelse, der kan bidrage om fredagen med catchy rock-refræner i selskab med Shotgun Revolution, mens lørdagen til gengæld har en masse at byde på for københavnerne. Mortiis har forlængst lagt metal-skabelonerne fra fortiden i Emperor bag sig, og byder op til dungeon synth på Hotel Cecil. I mellemtiden er Cartographs vendt tilbage til hjemmebanen på Musikcaféen, og Metal Magic-teamet byder derudover op til en kradsbørstig aften i black og dødsmetallens navn på Underwerket med peruvianske Goat Semen som det navnkundige trækplaster.

Befinder du dig på den anden side af Lillesund fortsætter Illdisposed og Shotgun Revolution dog også sejrsruten rundt i Dannevang, henholdsvis i Sønderborg og Thisted, mens Skråen i Aalborg får glæde af en god blandet pakke tråd, hvor Aphyxion byder på død for dem der har det sådan, og Vola byder på prog for dem der har det lidt anderledes...

Vi runder af med en oversigt over hele ugen – god fornøjelse derude!

Onsdag:
Bongripper + Saver, Loppen, København

Torsdag:
Cult of Luna + Brutus + This Gift Is A Curse, Pumpehuset, København
Trepaneringsritualen + Street Sects + Offermose, Mayhem, København

Fredag:
Helhorse + Katla, Walthers Musikcafé, Skanderborg
Illdisposed + GoatHawkBuffalo, Spillestedet Thy, Thisted
Trepaneringsritualen + Street Sects, Tape, Aarhus
Cartographs + Kollapse, HeadQuarters, Aarhus
Shotgun Revolution + Rene Shades + Bad Fuel, Badeanstalten, Slagelse

Lørdag:
Mortiis + Henbane, Hotel Cecil, København
Goat Semen + Sudden Death + Vomit Angel + Discipel, Underwerket, København
Cartographs + Lifesick, Musikcaféen, København
Aphyxion + Vola + Cyborg + Ivy Crown, Skråen, Aalborg
Illdisposed + GoatHawkBuffalo + Quantum Solaris, Sønderborghus, Sønderborg
Skullclub + Bite the Bullet, Bygningen, Vejle
Persecutor + Herezy, Kulisselageret, Horsens
Shotgun Revolution + Rene Shades, Spillestedet Thy, Thisted