Videopremiere: Nyt Liv – ‘Blodet Skygger’

Skærmbillede 2019-03-21 kl. 08.35.11
NYT LIV_Bandpic_LO

Det er gammelt blod på nye kanyler, når Nyt Liv skruer super effektiv hardcore sammen på ingen tid. Vi har eksklusiv premiere på første single fra debutalbummet, der kommer til maj.

Der er ingen fine fornemmelser, når Nyt Liv i ‘Blodet Skygger’ synger om at junke sig væk fra hverdagen og ind i den sødmefulde forglemmelse. Men medlemmerne er for erfarne til at romantisere det: Det er en bare sådan, at nogle vælger den vej, når livet bliver for hårdt at bære. Medlemmerne af Nyt Liv har selv haft folk i omgangskredsen, der har valgt den vej, fortæller bassisten Søren Hvidt.

– Generelt bevæger vores tekster sig rundt i det univers. Det handler meget om at flygte fra livet, siger han.

Nyt Liv vælger at spille hardcore i stedet. Prunkløs, ukompliceret hardcore med metallisk tyngde og emo-melodier, som den kendes fra Tragedy, Disfear og såmænd deres nye labelmates på Indisciplinarian, Parasight. 3. maj udkommer nemlig ‘Ensomhedens Kolde Kald’ på Indisciplinarian, og som optakt til den udgivelse, har vi premiere på videoen til ‘Blodet Skygger’. Den er lavet af bandets guitarist, Martin Goltermann, og er lige så umiddelbar og rå i sit udtryk som musikken.Det er ikke kun genren og de dansksprogede tekster, Nyt Liv deler med Parasight: ‘Ensomhedens Kolde Kald’ er også mastereret af Brad Boatright, der fra sit arbejde med bands som Nails og Off! ved, hvordan han får Nyt Liv til at tage sig bedst muligt ud.

Debutpladen er indspillet hos Jacob Bredahl, som flere af medlemmerne har spillet sammen med i tidligere bands, og det var under et afbræk i de indspilninger, at ‘Blodet Skygger’ blev til. En gammel Marshall-forstærker brød sammen, og i den halvanden time, det tog at få den fikset inde i byen, skrev Nyt Liv en ekstra sang til pladen, som blev til ‘Blodet Skygger’. 

– Vi havde hele tiden haft en idé om at skrive et ekstra nummer i studiet, siger Søren Hvidt.

– Vi manglede et tiende nummer til pladen, og vi syntes også, at vi manglede noget i den stemning, der er i ‘Blodet Skygger’. Det er en meget melodisk sang, og selvom der er andre numre på pladen, der har noget af det samme, manglede vi noget, der lå lige der, hvor det her ligger.

Bandmedlemmerne bor geografisk spredt, og med jobs og familie oveni kan det være svært at mødes og være fuldstændig fokuserede på sangskrivning. De mødes højst et par gange om måneden, og det var også en af grundene til, at de satte sig for at skrive en sang i studiet.

– Når man er i studiet, er der ingen forstyrrelser. Der er intet arbejde eller noget andet, der tager fokus, og derfor kunne vi bruge tiden til at skrue en sang sammen.

At skrive en single i løbet af halvanden time lyder som noget af en udfordring, men for Nyt Liv gav det kreative benspænd dem altså fokus – og så var de heldige, at den rigtige sang hurtigt meldte sig.

– Der er nogle numre, som bare skriver sig selv, og det her var et af dem. Der opstod hurtigt en enkel sangstruktur, og så snart vi havde hul på den, vidste vi, hvor den skulle føre os hen. Det er også normalt den måde, vores numre opstår på, men når vi er i øveren, er der ikke det samme tidspres som i studiet. Der kan man altid udskyde det til næste gang, man mødes. Når man har sat punktum i studiet, er det slut, så skal man ikke tage stilling til mere. Så er det bare videre.

På sand bibelsk vis får de sidste nu lov at blive de første, når ‘Blodet Skygger’ som første singleforløber giver en forsmag på, hvad der er i vente til maj, når vi kan høre hele albummet.  

‘Ensomhedens Kolde Kald’ udkommer på Indisciplinarian 3. maj. LP’en kan forudbestilles hos selskabet. 

Nyt Liv spiller support for Cancer Bats i morgen, fredag 22. marts, på Hotel Cecil.

På udgivelsesdagen for ‘Ensomhedens Kolde Kald’ spiller de til SPOT Festival i Aarhus.