Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Volbeat-dagbog - Kapitel 5

Populær
Updated
Volbeat-dagbog - Kapitel 5

Følg med i Volbeats USA-turne, hvor de varmer op for Metallica til 16 shows - frontmand Michael Poulsen deler sin dagbog med NRGMagazine.dk.

Kunstner
Label
Distributør
Forfatter

Volbeat har taget hul på deres USA-turné. En turné hvor kvartetten vel at mærke varmer op for Metallica til 16 shows, der bringer dem rundt i både de forenede stater og Canada.

Når tiden tillader det, og indtrykkene er presserende, vil frontmand Michael Poulsen føre dagbog over turneen til NRGMagazine.dk.

Så følg med på første parket, mens dansken indtager USA og spiller landet tyndt sammen med Metallica.

Læs Kapitel 1 HER!

Læs Kapitel 2 HER!

Læs Kapitel 3+4 HER!

5. KAPITEL - Til koncert med Cannibal Corpse


Vi har haft 5 fridage hvor vi har hængt ud i Cleveland og Detroit. Så tiden er gået med at slappe af og shoppe lidt (bl.a. den nye Slayer!).

Vi endte med at tage til et Hatebreed, Cannibal Corpse show, hvilket var super fedt. Cannibal Corpse havde været så flinke at putte os på gæstelisten. Vi endte på bar med nogle af Cannibal Corpse-gutterne, som i øvrigt er rigtig flinke. Jeg fortalte dem, at jeg havde fulgt dem siden starten, og hvordan jeg havde taget min racer-cykel og cyklet hele vejen fra Ringsted til Næstved (30km) i 1990 for at købe deres første skive 'Eaten Back to Life' (1990), hvilket de morede sig fint over!

Grunden til at jeg cyklede, var for at have råd til en skive mere, hvilket blev til Paradise Losts første skive, som lige var udkommet omkring samtidigt som Cannibal Corpse-skiven. En hyggelig aften med cannibalerne. Vi var også på The Rock’n’roll Hall of Fame Museum. Så der var tid til at shoppe igen, og få set på nogle af de gamle legenders personlige egendele mm..

Detroit – Forkert Afkørsel

Den del af Detroit vi var landet i, var ikke just stedet, man skulle lege turist. Vi fik vist drejet af det forkerte sted og var tydeligvis ikke velkomne - vi snakkede virkelig slum/ghetto. Så vi gik pænt tilbage til hotellet og slappede af med lidt film, mad og internet. Da vi fortalte nogle af Metallicas crew medlemmer, at vi havde været i Detroit, var de nærmest overraskede over, vi var kommet tilbage i live, ha ha ha. Vi var dog på Henry Ford Museum og se nogle fantastiske legendariske biler og toge.

Den 9/11 – På scenen igen med alt hvad det indebærer

Vi er nu i Grand Rapids (USA), og det bliver fedt at komme i gang igen. Stedet hedder Van Andel Arena og plads til 11.573. Stedet er for længst udsolgt. Tidligere på dagen havde vi lige et møde med nogle, ja, hvad skal jeg kalde dem? Forretningsfolk som vi måske skal arbejde med ude i fremtiden. I løbet af dagen har nogle været forbi og sætte en Pokemon-figur op på et stykke papir på vores dør til omklædningsrummet (se video interviewet på www.volbeat.dk).

Det er tydeligt at nogen har kigget på det interview, hvor jeg fortæller lidt om denne Pokemon-figur som uheldigvis hedder "Volbeat". Vi er ved at dø af grin og morer os gevaldigt over det, og tænker, hvem spøgefuglen er, ha ha ha. Det viser sig til at være James Hetfield og hans assistent Ray, som senere på dagen spørger os om vi har lagt mærke til sedlen på døren og griner, ha ha ha. God humor.

Vi snakker lidt om det, vi har oplevet på vores fridage. 50 minutter før vi skal på, render jeg ind i Lars Ulrich som spørger om jeg ikke vil med ud og løbe, men jeg synes, det er lidt for tæt på vores spille tid, men siger at jeg gerne vil med ud at løbe en anden gang, hvis vi kan gøre det lidt før.

Lige inden vi går på, møder vi Kirk som lige ønsker os held og lykke med showet. Vi går på klokken 18:55 og spiller: 'Human Instrument', 'Radio Girl', 'Sad Man's Tongue', 'Halellujah Goat', 'A Moment Forever', 'Angelfuck (Misfits)', 'Pool of Booze' og 'Still Counting'.

Publikum er på og giver os en rigtig god opbakning, vi har lidt lydproblemer på scenen i de første tre sange, men det bliver rettet til. Vi har god energi i dag, men kan godt mærke, at vi lige skal spille os op efter fem fridage. Men vi har det super godt og hygger os på scenen og er i god kontakt med publikum oppe foran. Vi går derfra tilfredse, og tager derefter ud for at snakke med folk efter showet. Flere er rejst langt for at se os, så der bliver lige brugt lidt ekstra tid på dem.

Lige før Metallica skal på, render jeg ind i James som er i højt humør og klar til at indtage scenen, han siger: What’s up little e?”, Jeg griner og spørger: ”little e?”. ”Yeah, little Elvis, ha ha”, og vi griner.

Metallica spiller et super show, god energi (igen). Og det fedt at se hvordan de hver aften, med spilleglæde indtager scenen som de giganter de er. Aftenen bliver sluttet af med et par bajere med Lamb of God.  Hvis I ikke kender dem, så tjek dem ud, fedt band med god energi og killer riffs.

- Michael