Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

W:O:A Metal Battle 2012: Ferocity

Populær
Updated
W:O:A Metal Battle 2012: Ferocity

Med en 4-spors EP i støbeskeen, er Ferocity i dag stærkere end nogensinde! Den musikalske stil er brutal og kompromisløs, men alligevel med et melodisk touch, som har været Ferocity’s varemærke i alle år.

Kunstner
Forfatter

Ferocity udgav i 2000 og 2001 deres første EP’er, der blev fulgt op af fuldlængden ”Cocoon of Denial” fra 2009. Med Nikolaj Kjærgaard på trommer, som den nyeste tilføjelse til bandet, fokuseres der nu meget mere på grind og blastbeats end da bandet først startede ud. Hvor andre bands går fra brutal til mere mainstream, gør Ferocity det modsatte! Med inspiration fra både New York dødsmetal, svenske og polske death metal bands, bruger Ferocity 2012 til at skabe sin helt egen stil.

Hvorfor er jeres band blevet tilmeldt WOA Metal Battle?

Vi ved, at WOA Metal Battle pr. definition tiltrækker sig en del opmærksom, både i DK og i udlandet, så vi ser det som en god mulighed for at få noget eksponering, specielt omkring vores nye EP ”…and the rest is silence”. Derudover er det altid fedt at komme ud og spille live og møde folk fra metalbranchen, både bands og publikum, bookere m.m., og vi griber (næsten) hver en chance der byder sig i den forbindelse.

Hvad håber I at få ud af at være med?

Selvfølgelig en billet til WOA! Men også som nævnt eksponering i DK for bandet og muligheden for at skabe nye kontakter på tværs af landet. Vi ser det nok ikke så meget som en konkurrence i den forstand, men selvfølgelig vi da gerne af sted til WOA!

Hvad synes I om at blive bedømt af fagfolk og ikke kun af publikum?

No problem. Men skulle da være et skarn, hvis man ikke vil lytte til folk, der dagligt arbejder med musikbranchen generelt, og metalbranchen i særdeleshed. Vi har efterhånden nogle år på bagen som band, og selvfølgelig har vi prøvet en del (uden dog at have slidt landevejene tynde), men derfor bliver man vist ikke en for gammel metalhund til at lære nye tricks! Vi leverer altid et energisk show og håber på den måde at få publikum gejlet godt op, men samtidig plejer der at være mening med galskaben og styr på instrumenterne og sangene, så mon ikke også fagfolkene æder den!

Hvor langt tror I bandet kan gå på Wacken hvis I bliver sendt derned?

Det er jo en åben konkurrence, så umiddelbart kan jeg ikke se noget i vejen for, at vi kan gå hele vejen, når/hvis vi først er sendt af sted fra DK. Jeg ser den danske scene (også de ”nye” bands) som temmelig stærk pt., så mulighederne for et dansk band er da store. Om WOA er klar til at lukke noget godt gammelt død ind på hovedfestivalen er jo så spørgsmålet…mon ikke det er på tide!

Hvad mener I om, at nogle synes man sælger ud ved at deltage i en talentkonkurrence?

Tja, så skal man vel først have noget at sælge ud af? Så vidt jeg kan se, så er de fleste af de bands, der deltager på WOA Battle, og for den sags skyld andre metalkonkurrencer, jo ikke etablerede bands med et stort bagkatalog og en glorværdig karriere bag sig, men derimod bands, der stadig mangler at slå igennem. Vi ved jo, i hvert fald for vores eget vedkommende, at vi har brugt timer, dage og år i øvelokalet, så jeg har ikke dårlig samvittighed over at stille mig op og spille live foran en flok glade metalfolk. Det er jo for fa’en derfor vi spiller metal! At der så falder en bedømmelse og en fed førstepræmie af, er jo bare bonus.