Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fra Rammstein til Emigrate

Updated
Fra Rammstein til Emigrate
Bandkrise i Rammstein fik Richard Kruspe-Bernstein til at starte et nyt bandprojekt. Debut albummet indspilles i marts, fortæller han eksklusivt til Heavyjam.dk. Før Rammstein-koncerten i Forum traf Heavyjam.dk bandets guitarist og hovedkomponist, Richard Kruspe-Bernstein, der fortalte om sit nye bandprojet.

"Det er et nyt projekt, jeg har startet, hvor jeg selv synger og det hedder Emigrate. Jeg vil indspille og producere albummet i marts og det vil så udkomme i 2006. Jeg er meget begejstret for det og det er første gang, jeg synger. I studiet har jeg Henke fra Clawfinger med som trommeslager, en fransk ven fra New York, som spiller bas samt en fyr som spiller den anden guitar. Og jeg har komponeret det hele derhjemme."

"Derhjemme" er både Berlin og New York, hvor Richard Kruspe-Bernstein skiftevis bor.

"Jeg flyttede til New York for 2 ½ år siden, på grund af situationen i bandet, der i et stykke tid virkelig var spændt. Så jeg tog væk, og da jeg var gift med en der levede i New York, virkede det jo fornuftigt at flytte derover. Det ændrede mit liv og det var virkelig en god ting. Og jeg har haft en masse glæde ved at lave det her projekt derovre, så jeg kan ikke klage."

- Når man laver et sideband så er det jo som regel for at lave noget anderledes end det man ellers laver i sit band, he he…?

"Jeg ønsker at det vil blive sådan. Selvfølgelig er det anderledes, for jeg synger og det er engelske tekster, men det musikalske? Hmmm... heavy … ?? Nej, jeg kan ikke rigtig sige hvordan det er, men selvklart har det da også Rammstein inspiration… selvklart, ha ha! Jeg ved det ikke, men det er cool!"

"Jeg er virkelig kreativ, og Rammstein har været lidt for meget mit input, hvor ingen havde en chance for at komme med deres egne ting. Vi havde så mange spændinger efter 'Mutter', og jeg fandt ud af at jeg måtte holde igen. Vi er et demokratisk band, hvor enhver må kunne komme til bandet med sine egne ideer. Jeg blev nødt til at lære at stoppe mig selv lidt, men jeg må samtidig skabe noget. Det er det der fylder mit liv."

Vil du turnere med Emigrate?

"Ved ud hvad? Jeg vil ikke lægge noget pres på mig selv, bare lave en plade og have det sjovt med det. Jeg gør det heller ikke på grund af penge. Det er noget jeg virkelig gerne vil gøre og hvis ingen kan lide det, så fint."

"Og jeg har heller ingen pladekontrakt, lige nu, for jeg vil ingen have, selvom flere selskaber er virkelig interesserede. Jeg finansierer selv pladen. Jeg vil ikke have noget pres på mig. Når alt er klart og jeg er glad for det, så vil jeg definitivt få en kontrakt, for det bliver ikke et problem af få en pladekontrakt. Jeg vil gerne være virkelig uafhængig, gøre mine ting, vælge de folk, jeg gerne vil... og jeg er så i den heldige situation, at jeg kan gøre det sådan."

Samtalen er ved at slutte, for Forum-koncerten kalder, men inden vi slutter af, opsummerer Richard: "Jeg har et band der hedder Emigrate, jeg synger i det og næste år vil jeg producere albummet og forhåbentlig kommer det ud i februar 2006. Det er alt hvad jeg kan sige, lige nu. Og jeg har en maaaasse sjov med at lave det!"