Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2020: D-A-D

Populær
Updated
-T1X6678-47-1402996632

Som optakt til dagens store offentliggørelse greb vi røret og fik os en hurtig snak med Jesper Binzer om deres kommende gensyn med Refshaleøen - og hvad vi kan forvente os af deres "By request"-show.

Kunstner
Titel
Jesper Binzer
Dato
05-02-2020
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Hvad kan vi forvente os af jeres koncert på Copenhell? 

Jamen, det er jo hjem for os. Vi har spillet i udlandet igennem mange år, men København er vores base, og Copenhell kan noget særligt. Det er trygt, og vi kan være sammen om at give alle et spark i røven. Jeg har også en fornemmelse af, at vi kan tale med store bogstaver, og folk kan runde aftenen af som et stort fællesskab med alle de sange, de gerne vil høre.

Det regner vi også med, og nu du selv bringer det på bane:
Hvad vil karakterisere jeres sætliste? 

Det vil tiden jo så vise! Vi har valgt "By request" for at vide, hvem vi egentlig er i folkets øjne. Med forventningen om, at folk vælger ud fra deres inderste ønsker, og så ser vi frem til at se hvilke af vores sange, der betyder mest for jer.

Hvad er det værste, der kan ske under jeres koncert?

De oplagte problemer med lyd, tænker jeg. Men altså, vi har prøvet det masser af gange, men det er bare altid svært at komme tilbage efter full-stop. Alle bands har prøvet den slags, og det er altid svært at vide, hvad man skal stille op, når lyden går midt i et nummer. Gå videre til næste nummer? Fortsætte hvor man slap? Starte den forfra? Vi er ofte uenige om, hvad der er de rette ting at gøre, lige når man står i situationen, men sådan er det, når man står i kampens hede.

Hvad skal fans især lytte til, hvis de ønsker at forberede sig til jeres koncert? Nu er I jo i en lidt anden situation, når vi vælger hvad I skal spille...

Ja, det er jo noget vi er gået med til, netop fordi det er sjovt. Det tvinger os til at bevæge os ud af boksen, og så har vi da en stor forhåbning om, at I følger jeres inderste lyster, når I kommer med jeres ønsker.

Planlægger I at se nogle koncerter på festivalen? 

Jeg så Judas Priest på Sweden Rock for nogen år siden, hvor Halford desværre var lumbago-ramt. Men altså, 'Firepower' er jo en fed, fed plade, så dem skal jeg da helt sikkert se igen.
Og så er der jo Iron Maiden, som er kommet godt tilbage. Jeg er helt vild med 'Book of Souls', og så er de jo et herligt live-band. Bruce rammer godt nok ikke altid tonen, men han har sjælen, og det er altid at fornøjelse at se dem.

Hvordan oplever du forskellen mellem at spille indendørs koncerter og de store udendørs sommerfestivaler? 

For mig er forskellen egentlig ikke så stor. Der er mere frihed til at lege med formerne indendørs, ligesom det er svært at jamme det hele frem på de store scener. Men altså, nu har vi både Tons Of Rock, Sweden Rock Festival og Copenhell denne sommer, så det skal nok blive stort, ikke mindst at se hvordan I udfordrer os på sætlisten.

Hvad forventer I jer af festivalen denne gang?

Det er vel klichéen vi er ude i her. At folk ved, hvad der er yin og yang, og så skal de ellers give den en ordentlig én på yang. Og så er det jo rart at spille på en festival som Copenhell, hvor det ikke kun er de kvælende brede mediers dominans, der sætter dagsordenen, men vi kommer ud blandt vort folk, og det glæder vi os sindssygt meget til.