Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2014: Fredag

Populær
Updated
Copenhell 2014: Fredag
Copenhell 2014: Fredag
Copenhell 2014: Fredag
Copenhell 2014: Fredag
Copenhell 2014: Fredag
Copenhell 2014: Fredag
Copenhell 2014: Fredag
Copenhell 2014: Fredag

Fredag var dagen, hvor Megadeth skulle have spillet. De måtte jo som bekendt aflyse og blev afløst af D-A-D. En noget kontroversiel beslutning, som dog viste sig som en succes.

Kunstner
Spillested
Dato
13-06-2014
Koncertarrangør
Forfatter

Det var første gang, at Copenhell havde en hel tredjedag. I gamle dage havde der godt nok været noget optaktshalløj efterfulgt af en fredag og en lørdag. I år var festivalen så blevet udvidet til tre hele dage, med denne fredag som sidsten. Men nu består metalkulturen jo af en fordrukken hob, så folk er i tømmermandstræning og klarede ekstradagen fint. Da de altså først kom derud. De første par koncerter med EvraHeidra og Avatarium var nemlig ikke så rasende velbesøgte. Selv var vi nogle fra Devilution, der på Kanalbodega var med til at fejre vores gamle redaktør Jens Jam Rasmussens 50-årsfødselsdag. Bestemt også et tungmetallisk programpunkt!

Efter Evra, Heidra og Avatarium var der et hul i programmet, inden Toxic Holocaust skulle på. Eller det troede folk, at der var. Bandet begyndte en halv time før annonceret, hvilket frustrerede en del, der havde glædet sig dette talentfulde thrashorkester. Det vides ikke helt hvorfor, men vedholdende rygter fastholdt, at det var en lydprøve, der var kørt af sporet.

Folk var begyndt at vise sig, og det var blevet tid for Kill Devill HillThy Art Is Murder og mægtige Behemoth, som, eftermiddag eller ej, fik leveret deres sataniske budskab mesterligt, men det var jo også Fandens fødselsdag.

Så var det tid til Obituary, som godt nok ikke fik megen konkurrence fra samtidige The Hell, der var en slem skuffelse. Derefter var det Graveyard, der simpelthen var blevet sat på den gale scene, Helviti, og muligvis også den gale festival... Det var danske Dawn Of Demise til gengæld ikke. De kom, så og sejrede med deres effektive ærkedød. Samtidig spillede Uncle Acid & The Deadbeats, der også blev taget vel imod.

Suicide Silence var det næste store act, og bandet fik præsenteret deres nye forsanger, og metalcoregenren i øvrigt, i fin stil. Danske Redwood Hill er et band i noget mere dystre gevandter. De fik da også trukket mørket fra den egentlige nat, hvor de skulle have spillet, et par timer tidligere frem på aftenen. Heldigt for Redwood Hill, at de ikke skulle battle med afslutningskoncerten, og heldigt for folk, der oplevede dem, for det var en god koncert.

Nu var tiden inde til den-med-satan-pt. II, nemlig svenske Watain, som bestemt mener det der med mørkets fyrste. Herefter var det My Dying Bride, der fik lukket den lille scene med fin doom, inden den store D-A-D-finale. Og de gamle hardrockere gjorde sgu Twisted Sister kunsten efter og leverede et på alle måder seriøst godt show – brændende trommesæt og det hele!

Musikken var slut, så herefter var det hjem for nogle og i Biergarten for andre, hvor de sidste bajere skulle drikkes, de sidste røverhistorier skulle fortælles, og de sidste borddanse danses til de metalliske (og hiphop, sgu!) klassikere.

Læs alle fredagens anmeldelser her:

Evra
Heidra
Avatarium
Toxic Holocaust
Kill Devill Hill
Thy Art Is Murder
Behemoth
Obituary
The Hell
Graveyard
Dawn Of Demise
Uncle Acid & The Deadbeats
Suicide Silence
Redwood Hill
Watain
My Dying Bride
D-A-D