Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2020: Ghost Iris

Updated
_XTJ1166

For at lodde stemningen har vi kastet en stak spørgsmål om sommerens Copenhell efter Ghost Iris-guitarist Nicklas Thomsen, der optræder der til sommer.

Kunstner
Titel
Nicklas Thomsen
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Hvad kan vi forvente os af jeres koncert på Copenhell?

En masse energi og gåpåmod. Vi har udviklet os en del som band, siden vi spillede på Copenhell i 2017, ved at spille en masse shows som har gjort, at vores synergi sammen har udviklet sig markant. Ved at turnere med et band som Dream Theater, som vi gjorde i sommers, bliver man godt klædt på til at indtage de store scener. 

Hvad vil karakterisere jeres sætliste?

Vi tager som udgangspunkt fat i, hvad publikum ønsker at høre, men samtidig vælge de sange vi føler, vi kan levere og præstere bedst muligt live. Og hvem ved, måske spiller vi nyt materiale?

 Hvad er det værste der kan ske under jeres koncert?

Hmm… Vi oplevede det stort set sidste gang da vi spillede på Copenhell; der var problemer med strømmen, som gjorde, at vores gear gik ud i tide og utide, så jeg ville sætte stor pris på, hvis det er blevet fixet siden da. 

Hvad skal fans især lytte til, hvis de ønsker at forberede sig til jeres koncert?

Som musiker, der elsker sit eget materiale vil jeg selvfølgelig bede folk om at lytte til bandets tre albums 'Anecdotes Of Science & Soul', 'Blind World' og 'Apple of Discord', men som udgangspunkt skal man nok lytte til 'Apple Of Discord', da den er gået hen og blevet et album, folk efterspørger.

 Planlægger I at se nogle koncerter på festivalen?

Selvfølgelig skal vi det, personligt synes jeg line-uppet i år er lige efter mit glam rock/nu-metal-hjerte. Folk ved det måske ikke og kan nok ikke tyde det i den genre musik, vi spiller, men mit all-time yndlingsband er Kiss, så da de blev offentliggjort, var jeg solgt. Derudover skal jeg også nyde en kold til Iron Maiden, Judas, Korn osv. 

 Hvordan oplever du forskellen mellem små indendørs koncerter og de store udendørs sommerfestivaler?

Små indendørs koncerter er fede, fordi de føles mere intime, og man kan mærke folks energi samtidig med, at det kan være nemmere at stagedive, hvilket vi i bandet elsker, at folk gør til vores shows. 

Store udendørskoncerter er super til at få potentielle nye fans, som muligvis ikke kendte os førhen, og så er det et plus at spille på større scener, så man kan brede sig lidt mere og bevæge sig og ikke nødvendigvis træde hinanden over tæerne. 

 Hvad forventer I jer af festivalen?

Det samme som sidste gang; en super fed oplevelse både på og bagved scenen. Vi spiller ikke så ofte i Danmark, så vi håber at publikum vil tage godt imod os.