Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

I audiens hos kongen: King Diamond-interview - del 2

Populær
Updated
I audiens hos kongen: King Diamond-interview - del 2

”Mercyful Fate bliver ikke på bekostning af King Diamond - no fucking way” lyder det fast besluttet fra kult-musikeren i anden og sidste del af Devilutions interview, som sluttede af med lidt om danskerens katte, der jagter spøgelser, når han ikke selv jager spøgelser med sin iPad. 

Kunstner
Dato
12-05-2013

Der er gået seks år siden King Diamonds sidste udgivelse ’Give Me Your Soul…Please’, og som danskeren fortæller i første del af Devilutions interview, må nysgerrige fans vente til næste år, før næste udspil kommer. Men at King Diamonds stemme ifølge ham selv aldrig har lydt bedre, kunne man få en forsmag på, på Volbeats ’Outlaw Gentlemen & Shady Ladies’ hvor den 56-årige King Diamond synger med på nummeret ’Room 24’. Men forsmagen på cd-versionen er på ingen måde faldet i jord hos den legendariske dansker, der fik udsendt den ”korrekte” version på nettet i wave-format, ugen inden Volbeat sendte deres nye album på gaden.

Da vi kommer ind på samarbejdet med Volbeat, er nummeret på cd’en blevet decideret ødelagt, ifølge King Diamond.

- Har du hørt download-versionen, som er den Jacob Hansen-mastererede? Den er noget anderledes end den der version på cd’en. Der, hvor vokalen er mest kraftig, bliver den delayet og trykket ned af noget elektronisk bullshit på cd-versionen. Det er faktisk den forkerte version på pladen, men det bliver vist nok rettet på næste optryk, tror jeg. Download-udgaven er meget hårdere og rigtig skruet sammen med den rigtige lyd og kvalitet, det var derfor, jeg fik den lagt ud som wave-fil på nettet.

- Og det er en af grundene til, at jeg normalt aldrig medvirker på sådan noget og aldrig gør det igen fremover. Michael Poulsen er en skide god ven, og det er et fedt nummer, så der er intet der, men jeg gider ikke mere nu, hvis jeg ikke selv har kontrol over tingene. Der er kun et band, jeg siger ja til, hvis nogen kommer og spørger, om vi skal lave noget sammen, og det er Metallica.

HÆNGER FAST I FORTIDEN

Udover Volbeat følger du så med i, hvad der sker på den danske metal- og musikscene?


- Jeg følger faktisk slet ikke med nogen steder, må jeg nok indrømme. Jeg har en kæmpe cd- og vinylsamling, så jeg lytter mest til gammelt stuff. Det er nogle få nye navne jeg hører, og det er som regel nye bands, jeg går ind i og falder i snak med. Jeg er begyndt at høre Alter Bridge, fordi jeg mødte dem her i Texas til SXSW i år (musikfestival i Texas), og det viste sig, at de var kæmpe fans af mig. Myles Kennedy er en fantastisk sanger, men noget af musikken er måske lidt for sødt nok til mig. Men generelt er jeg sgu ikke rigtig oppe på, hvad der rører sig.

- Men jeg kan stadig blive overrasket over de forskellige fans fra andre bands vi har, som man måske ikke lige troede hører King Diamond. Jeg ved, at vi er pænt respekteret i musikbranchen, fordi vi aldrig nogensinde har solgt ud på nogen måde. Folk ved, at det kommer fra hjertet, om de så kan lide det eller ej.

UVIS FREMTID FOR MERCYFUL FATE

Nu nævnte du selv Metallica før. Du, Hank Shermann, Michael Denner og Timi Hansen var med på scenen til Metallicas 30-årsjubilæum i november 2011. Kommer vi til at opleve et gendannet Mercyful Fate i fremtiden?


- Det er et spørgsmål om penge i sidste ende. Nu kan jeg se, hvor meget det kræver bare at få King Diamond op at køre igen. Jeg vil aldrig nogensinde sige, at der ikke kan blive mere Mercyful Fate, og at vi ikke kommer til at spille igen eller gøre dit eller dat. Det kunne være fedt, men det sker ikke over night, og det koster tid og penge, og jeg gør det fandeme ikke gratis. Vi lever af King Diamond, og King Diamond har altid solgt mere og spillet større steder. Det er fakta, og Mercyful Fate bliver ikke på bekostning af King Diamond - no fucking way. Jeg ofrer ikke noget King Diamond for Mercyful Fate, det kommer aldrig nogensinde på tale.

- Men det handler også om at Massacre Records sidder på rettighederne til Mercyful Fate i Europa, og dem kommer jeg aldrig til at arbejde sammen med igen. Det kan jeg garantere fuldstændig. Så længe de sidder og holder på det, er det ligesom låst fast. Hvis de går neden om og hjem, vil det være en god dag for Mercyful Fate at fortsætte.

Massacre Records er jo selv King Diamonds tidligere selskab. Har de taget røven på dig eller hvad?

- Det kan jeg ikke snakke om. Der er indgået et forlig, så jeg må ikke udtale mig, selv om jeg ville. Men der heller ingen, der siger, at Mercyful Fate behøver at lave en ny plade, for at det bliver til noget.

KUN DEN ORIGINALE LINE-UP

Mange ville nok blive begejstrede for det, hvis I blot tog på turné?

- Ja, men så er der også andre ting som spiller ind, for hvem er i Mercyful Fate? Hvis det nu var, hvilket line-up taler vi så om?

- Hvis jeg skulle lave noget igen, ville det mest optimale være at tage den originale line-up og lave nogle shows og kun spille numre fra de to første plader. Så vi kan spille ’Night of the Unborn’ og alt muligt crazy shit, som ingen ville regne med. De andre kan jo stadig rocke nosserne af hvad som helst, Denner spiller vanvittigt og har en speciel toning i fingrene, Hank og Timi har noget af det samme. Kim Ruzz spillede jo også for sindssygt i gamle dage. Men med familier og jobs kan det aldrig blive en længere turnévirksomhed.

Kim Ruzz var ikke med til guitar hero-spillet?

- Sådan har omstændighederne været, men jeg har ingen anelse om, hvor godt han spiller i dag. Det var også derfor, han ikke blev inviteret med på vores genindspilning til Metallicas Guitar Hero, fordi de originale masters var væk. Det var ikke noget med uvilje fra nogens side, vi havde bare kun ti dage til at indspille i, og så skulle det gå stærkt. Timi, Denner og Hank er jo i form, så der var ikke noget der. Og så var der Bjarne Holme (MF’s trommeslager i 1990’erne), som havde spillet længere tid med Mercyful Fate. Så vi kunne ikke tage chancen med Kim Ruzz.

- Men hvis Mercyful Fate skal gendannes, skal det være med det originale line-up, og så skal det krafteddermame være det fedeste Mercyful Fate folk nogensinde har set. Mercyful Fate har bare altid været en undergrundsting, så hvor s,tor er interessen egentlig for det i sidste ende?

MELLEM HIMMEL OG JORD

Efter 90 minutter i King Diamonds selskab virker samtalen om Mercyful Fate som en oplagt måde at slutte af på. Lige indtil undertegnede nævner, at mine katte mjaver, hvorefter den sympatiske og imødekommende dansker i begejstring over ordet ”kat” fortsætter talestrømmen om sine egne to katte, Hans og Benji, der gerne jagter spøgelser i hjemmet.

Oplever du mange sære ting?


- Da vi spillede med Metallica til deres 30-årsjubilæum og var tilbage på hotellet i baren, blev der taget nogle billeder af os, hvor man kan se en gennemsigtig fyr går rundt på billedet. Det er en af de ting, der følger efter os hele tiden.

- Da Andy sad alene i studiet og indspillede ’Black of Night’, fik han en på hovedet. Hal Patino har oplevet det samme, mens han sad alene ude på mit lokum.

- Det viser bare, at der er mere mellem himmel og jord, og så kan folk ellers tænke, hvad fanden de vil. Men jeg har ikke set nok, til at jeg kan tro på hverken den ene eller anden eller tredje gud. Min filosofi følger Anton LaVeys (ophavsmanden til Satans Bibel og Satans Kirke), og det gjorde den også, inden jeg hørte om ham.

Men det er ikke unormalt, at du bliver hjemsøgt?

- Vi har besøg af en gammel tysk officer nogle gange. Nu har jeg intet med nazisme at gøre, tværtimod faktisk, men jeg interesserer mig meget for Anden Verdenskrig. Livias  (Kings kone, red.) familie kommer fra Ungarn, og jeg fik nogle støvler af hendes far i julegave, som stammer fra den her tidligere naziofficer, som var blevet dræbt med støvlerne på i Ungarn under krigen. Julenat lød der et kæmpe brag fra stuen, og så havde jeg ellers min gun i hånden, inden der var gået tre sekunder. Alt muligt var væltet ned på gulvet, og kattene var ude på badeværelset. Så jeg tænkte, at der var indbrud, og nu skulle de bare slaskes og knaldes med gun’en. Men der var ikke en fuckin’ sjæl og hverken tegn på indbrud eller fodspor udenfor.

- Jeg har fået en Ghost-O-Meter til min iPad, som man kan spore spøgelser med. Og den lyser op præcis alle de steder, hvor jeg har oplevet sære ting i huset. Men de ved, de er i godt selskab, fordi der er gensidig respekt herfra.