Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kamp til stregen om sidste plads på Copenhell

Updated
Kamp til stregen om sidste plads på Copenhell

"Det er fedt, at vi har fået så meget uventet støtte", fortæller guitarist og sangskriver Henrik Engkjær fra Deus Otiosus, om dysten mellem hans band og Cold Night for Alligators, der ender på fredag om den sidste plads i programmet til Copenhell. 

Kunstner
Dato
27-05-2013

Over 2.000 mennesker har indtil videre stemt i Royalbeer.tv’s konkurrence om hvem, der skal snuppe den sidste plads i årets line-up til Copenhell. Og med kun 50 stemmers forskel mellem Deus Otiosus og Cold Night for Alligators, der i øjeblikket har føringen, er der lagt op til et tæt kapløb mod målstregen på fredag, hvor vinderen afsløres. Devilution fangede i anledningen Deus Otiosus’ stifter og guitarist Henrik Engkjær over telefonen til en kort snak om konkurrencen og fremtidsplanerne.

Hvordan er det at være med i sådan en type konkurrence?

- Det føles lidt specielt, for vi har altid takket nej til de konkurrencer, vi er blevet tilbudt at deltage i. Normalt er den slags ikke lige os, men vi skulle træffe en hurtig beslutning, da vi blev spurgt under et døgn inden konkurrencen gik i gang. Og hvorfor ikke? Vi har været rundt og spille i det meste af landet her i det første halve år, så det ville være en fin måde at slutte Danmark af på for i år. Men vinder vi ikke, har vi dog fået blod på tanden til at lige snuppe nogle flere byer. For jeg synes, der har været ekstrem meget opbakning i forhold til, hvad jeg havde regnet med.

Så opbakningen kommer som en overraskelse for dig?

- Vi har lige så mange stemmer i konkurrencen, som vi har "likes" på Facebook, og jeg er overrasket over, hvor mange der er gået op i det her og har delt statussen og stemt. Der er flere dage hvor min Facebook-feed har svømmet over i beskeder, om folk der har stemt på os, og jeg havde virkelig ikke troet, at det ville være så overvældende.

Har i fået støtte fra andre danske dødsmetal-bands?

- Ja, blandt andre fra Dawn of Demise, Crematoria, Defilementory og Abcission har opfordret folk til at stemme på os, og sikkert flere andre bands, jeg endnu ikke har opdaget. Men også både bookere og metalmagasiner har støttet op, og det er fedt, at vi har fået så meget uventet støtte.  Jeg havde slet ikke regnet med, at stemmeantallet ville komme op på et firecifret tal. Det virkelig overraskende!

Både at I er udvalgt til konkurrencen og opbakningen er vel også et tegn på anerkendelse?

- Ja, det synes jeg. Jeg har været virkelig imponeret over den energi folk har lagt i det her. Så selv hvis vi ikke vinder Copenhell, så skal vi sgu ud og spille for folk ved lejlighed. Jeg antager at mange nye mennesker har hørt om vores navn og musikken på grund af det her.

Det virker til at tingene går i den rigtige retning for jer, men efter to udgivelser er det er vel også nu, at I skal til at rykke for at skille jer ud fra undergrunden?

- Det er der nok noget om, og jeg håber endnu mere på at vores tredje skive bliver endnu bedre end før. Men jeg er egentlig ganske tilfreds, for jeg er ret sikker på de fleste i undergrunden har hørt om Deus Otiosus.

I spillede et nyt nummer ’Iron Rule’, der virkede mere brutalt end normalt, til sidste måneds Dark Mental Festival. Går I efter en hårdere retning, og hvornår regner I med at jeres tredje skive udkommer?

- Det er nu bare det ene nummer, og det ikke fordi vores musik udvikler sig til at blive mere entydigt og brutal. Der var en udvikling fra debuten og til ’Godless’, og det samme sker for vores næste album. Musikken bliver mere dynamisk og varieret, og sangene får mere hver deres selvstændige karakter. Det næste skridt skulle gerne være at sangene fænger endnu mere og være nogle man kan huske.

- Ifølge vores arbejdsplan satser vi på at vores nye udgivelse kommer omkring årsskiftet. Jeg har hele albummet planlagt oppe i hovedet, men det ikke alle numrene, der er skrevet endnu. Men jeg har en idé om hvordan de alle samme skal lyde.

Du skriver al musikken?

- Ja, det jeg har gjort denne gang er, at hvert nummer er undervejs i en kreativ proces på omkring et år, fordi jeg skriver så mange sange af gangen. Så nogle ideer passer til ét nummer og andre ideer til et andet. Og jeg tror det er en rigtig gavnlig ting, at have hele albummet for øje lige fra starten af, så det ikke ender med at lyde ens.

- Men udover det bidrager de andre selvfølgelig også. Først laver jeg en primitiv hjemmeversion, som vi øver igennem, også kommer de andre med deres kreative input og ideer. Så der bliver trukket fra og lagt til, hvilket gør det mere helstøbt og bredere.

I spillede i Malmø i sidste uge, som var jeres første koncert i udlandet. Er udlandet også et sats i fremtiden?

- Vi regner ikke med at få så voldsom en live-aktivitet, men vi håber da på at kunne spille på det niveau som vi gør nu, med cirka en koncert i måneden i snit. Planen var også at bruge det sidste halve år på at vende tilbage til Sverige og spille lidt i Tyskland, men som det ser ud lige nu, er det måske bedre for os at spille lidt mere i Danmark.

Fordi I får flere henvendelser fra bookere eller pladeselskaber måske?

- Det synes jeg. Da vi startede, var der langt mellem tilbuddene, men nu bliver vi tilbudt at spille i København og i andre byer hver måned, hvor vi siger ja til nogle jobs og nej til andre. Dem, der hyrede os fra Malmö, gjorde det også på eget initiativ, og det jo fedt at udlandet har fået øje på os. Vi har også fået et par tilbud fra Tyskland om mini-turnéer, men det kunne ikke lige lade sig gøre. Vi har også været på stand-by som support for Grave i Tyskland, men der var ikke lige nogen som aflyste desværre.

Hvordan er fremmødet når I spiller i provinsen?

- Generelt er det okay. I Aarhus var der over hundrede mennesker og i de mindre byer som for eksempel Slagelse, var der på den rigtige side af de 50 til 80 mennesker. Jeg blev nu også imponeret da vi spillede til Dark Mental Festival, for jeg var sikker på at, vi skulle spille foran 20 mennesker, som de andre bands gjorde, der spillede tidligt på de første dage. Jeg ved ikke hvor publikummet pludselig kom fra, men da vi stod på scenen, var der meget godt fyldt op. Så det går helt sikkert i den rigtige retning for os.

Vil du opleve Deus Otiosus på årets Copenhell, så husk at stemme i konkurrencen lige her. Dysten slutter på fredag, og man kan placere en ny stemme for hver ny uge.

Menu