Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nyt blod & gamle røverhistorier, del II

Populær
Updated
Nyt blod & gamle røverhistorier, del II

Læs her anden del af interviewet med Volbeats Michael Poulsen, som handler om King Diamond, Mikkel Kessler og Duff McKagan fra Guns'n'Roses. Interviewet er blevet til i samarbejde mellem Devilutions Emil Svendsen og Anders Bøtter fra Sort Søndag på P6 Beat.

Kunstner
Titel
Michael Poulsen
Dato
15-04-2013
Distributør
Fotograf
Henrik Reerslev

Et musikerliv med King Diamond
Michael Poulsen har været en stor King Diamond-fan længe. Faktisk så stor en fan, at han tilbage i sin skoletid blev nødt til at sælge sin elskede BMX-cykel for at komme til koncert.

”Jeg skulle bare til koncert med King Diamond, så jeg gik ud i garagen og tog den BMX-cykel, som jeg ellers havde tigget og plaget mine forældre om, og som jeg kørte på i skole, og tog den op til cykelhandleren. ”Ole”, sagde jeg, ”Hvad kan jeg få for den her cykel?” ”Du kan sgu da ikke sælge din cykel!”, siger han, men det ville jeg, for jeg ville til King Diamond-koncert. Jeg kan ikke huske hvad jeg fik for den, men jeg måtte selvfølgelig gå hjem. Min far stod i indkørslen og sagde ”Hvor fanden er din cykel?”, jeg sagde at den havde jeg sgu da solgt. ”Har du solgt din cykel!!” råber han, men griner så, for han kan godt se, at det er smart, for han bliver nødt til at købe mig en ny cykel, for jeg skal jo køre på én for at komme i skole.”

Senere kom han til at møde ham i Ken Anthonys pladeforretning. Det var i 1995, hvor King Diamond skulle spille, og da han var rigtig gode venner med Anthony, kiggede han forbi hans pladeforretning. Da det var et sted, hvor Poulsen ofte hang ud, fik han et tip af Anthony om, at han kunne komme forbi og hilse på King Diamond.

”Vi snakkede om alt muligt. Om konceptplader. Og om at han havde mødt Anton LaVey (stifteren af Church of Satan, Red.) og fået et smykke af ham. Jeg tænkte ”Wow, et rart menneske”. Meget jordnær, og meget dedikeret til sin musik”

Senere var det i forbindelse med den USA-turné, hvor Volbeat havde den gamle Mercyful Fate-guitarist Hank Shermann med til låns og hang ud med King Diamond i Dallas, Texas. King Diamond syntes, at det var rigtigt fedt, at et dansk band endelig havde slået igennem, så han foreslår at han og Volbeat skal lave noget sammen, og han foreslår, at de skal spille 'Evil' samme aften til koncerten.

”Jeg sad og jammede nummeret med Hank Sherman, og Megadeth-fyrene (som vi turnerede med) kom ind og sagde ”Hvad! Skal i spille Mercyful Fate? Kommer King Diamond også?” De var helt vilde. Men så bankede det på døren, og jeg fik at vide, at ”Mr. Mustaine want to talk to you in his dressing room”. Jeg har mødt Mustaine masser af gange og er gode venner med ham. Men uden at hænge ham for meget ud, og gå for meget i detaljer, så var han ikke specielt fan af, at vi skulle optræde med King Diamond. Dét brød han sig ikke om. Han begyndte at snakke om, at han var reborn christian, og at vi skulle tænke på vores image. Vi var gæster på Gigant Tour, så vi måtte indordne os. Det skulle bare ikke være dén aften, vi skulle lave noget sammen. Jeg synes stadig, at Mustaine er en fucking cool fyr, men jeg syntes, at det var lidt småligt, at han ikke lod os spille med King.”

Poulsen og King Diamond bliver dog enige om at lave noget sammen, og det bliver den gæsteoptræden, man kan høre på nummeret 'Room 24'. King Diamond ville selv skrive sin tekst og melodi, hvilket var cool med Poulsen.

Nummeret handler om en oplevelse, som Poulsen havde på et hotelværelse, hvor han vågnede, men ikke kunne bevæge arme eller ben. Rummet blev sortere og sortere, og det føltes, som om at der sad en gammel dame på hans brystkasse og trykkede ham ned i sengen. Han troede, at han var ved at få et hjertetilfælde, men efterhånden vendte førligheden og lyset tilbage.

”Jeg fortæller King om denne oplevelse, og han siger, at han ikke skulle kunne sige, om jeg havde været i kontakt med noget spirituelt, men han spørger, om jeg har hørt om ”sleep paralysis”? Jeg fik det nørdet og fandt ud af, at det er noget med, at hjernen kan vågne uden at være i kontakt med arme og ben. Alle, der har prøvet det her, har den samme oplevelse. Vi aftalte, at hvis jeg prøvede at forklare dét i sangen, så skulle King Diamond være det uforklarlige og sorte i rummet.

Men dressed as ladies ...

En anden anekdote fra USA kommer Poulsen også med:

”Vi spillede til Golden Awards-show i Los Angeles, og jeg havde sagt til vores manager, at jeg ikke gad det. For mig virker det nemlig, som om at det mere drejer sig om at have det rigtige glamtøj på, end det handler om musikken. Men han mente, at det var vigtigt for vores karriere, og vi var også nominerede, så vi sagde ja for at vise flaget. Der var et omklædningsrum til alle bandene, så folk rendte ud og ind. Jeg stod og satte hår på wc'et, hvor folk også rendte ind og ud. Så kommer Duff fra Guns'n'Roses ind og spørger, om det er OK, hvis han lige pisser. Det var det, og han går så i gang, og siger så efter nogen tid ”Du må have set en del peniser i den tid, du har stået her og ordnet hår”, og jeg svarer at det ved jeg ærlig talt ikke, for jeg kan faktisk ikke se forskel på jer mænd og kvinder her i L.A. Det blev han sgu sur over, men fuck ham, hvis han ikke kan tåle at få igen.”

Til kamp mod bakketoppene

”Det er næsten umuligt at leve sundt i USA”, fortæller Poulsen. ”Da jeg kom hjem, havde jeg det, som om der var to bakketoppe ind over alle de tv-kanaler, jeg så. Jeg fandt så ud af, at det var kinderne, der havde vokset sig op i synsfeltet”, griner han. Men noget skulle gøres.

Poulsen fik derfor vennen og boksestjernen Mikkel Kessler til at strikke et program sammen til ham, og det var ekstremt hårdt. ”Jeg havde det lidt som Jens Fup efter at S'janten har haft fat i ham. Jeg var fuldstændig mørbanket hver dag, men jeg tabte også 7 kg bare på de to første uger. Det var styrketræning, kondition og selvfølgelig boksetræning, og meningen var, at jeg på den sidste dag inden vi skulle i studiet, skulle i ringen mod Kessler. ”Desværre” havde han dog fået en rygskade, så det blev ikke til noget”, siger Poulsen og ånder lettet op. 19 kg tabte han sig alt i alt.

”Jeg løber nu om morgenen fem gange om ugen og har lagt min kost om. Jeg spiser kun økologisk kød og grøntsager, morgen, middag og aften. Og drikker kun vand, hvis det altså ikke er sprut.”, forklarer han.

Interviewet vil du også kunne høre på Sort Søndag