Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Respekteret band

Populær
Updated
Respekteret band
Respekteret band
Respekteret band
Respekteret band
Respekteret band
Respekteret band
Respekteret band
Respekteret band

Desværre vandt Solbrud ikke prisen for ”Årets Håb” til Steppeulvsprisen, hvor bandet for nyligt var nomineret, men ikke desto mindre var det på høje tid, at Devilution fik en snak med bandet.

Kunstner
Titel
Adrian
Dato
07-02-2013
Distributør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)

Steppeulvsprisen uddeles af Foreningen af Danske Musikkritikere, der siden 2003 har uddelt priser i forskellige kategorier. Ikke mange metalbands – eller relaterede bands i de hårdere, alternative genrer – har opnået den ære at blive nomineret. Endsige vinde. Før Solbrud har Volbeat, Mnemic og Iceage haft samme ære.

På Devilution har vi vist kun et par gange beskæftiget os med Solbrud. Senest var det en anmeldelse af debuten, og første gang var Copenhell i 2011, så nu er det ved at være pinligt, at der ikke har været dedikeret mere spalteplads til det spændende band, som spiller uhyre atmosfærisk black metal. Guitarist Adrian besvarede vores spørgsmål.

Hvad er der i grove træk sket for Solbrud siden Copenhell-showet og frem til nu – og hvad betød dét show?

- Jamen, først og fremmest så fik vi jo vores debutskive ud for et lille års tid siden. Vi betalte selv gildet med at få LP'erne trykt, mens Euphonious Records/VME trykkede CD-versionen. Den er blevet ret så pænt modtaget herhjemme overall. Udover det har vi primært spillet København tynd i løbet af de sidste 2 år, men vi havde også fornøjelsen af at gæste Aarhus for en måneds tid siden - en meget positiv oplevelse. Copenhell åbnede vel døre til en del omtale og kickstartede kendskabet til os på et tidligt tidspunkt.

Betyder det noget for jer som band, at I er blevet nomineret til en Steppeulv?

- Det gør det helt sikkert. Det er som bekendt de danske musikkritikeres pris, og vi var nomineret som ”Årets Håb”. Det er da et stort skulderklap at få så relativt tidligt - særligt når man tænker på, hvad for noget musik der i øvrigt bliver fokuseret på. Der er ret langt mellem metalnavnene.

Hvordan foregik prisuddelingsshowet, og var det interessant for jer?

- Det foregik vist ret meget som sådan nogle award-shows, man ser i tv, men måske lidt mere nede på jorden. Mener ikke der var kameraer på. Der var en række live-acts indimellem de forskellige kategorier. Det var sådan set det. De fleste var meget fede, men igen også ret langt fra os selv og den musik, vi lytter til, så man kan måske godt sige, vi var en kende udenfor i feltet.

Det er jo en fin anerkendelse – også selvom det måtte blive ved nomineringen. Det understreger, at I herhjemme virker generelt rimeligt respekterede, men hvordan ser det ud med udlandet, hvad siger de til Solbrud?

- Det er det så sandelig. Det ser okay stille og roligt ud i udlandet, men vi har da indtryk af, at vi stadigvæk bliver bemærket derude, selvom vi kun har spillet uden for landets grænser to gange. Der er nogle stykker rundt omkring, der bestiller plader, skriver anmeldelser, vil lave interviews og sådan.

DEN NÆRE FREMTID

Hvordan ser drømmene om fremtiden ud for Solbrud?

- Lige pt. er vi ret opsatte på at gå i gang med optagelserne til vores næste plade. Den har vi ret store forventninger til, både hvad angår det nye materiale og produktionen. Udover det håber vi vel bare på at blive ved med at have det lige så godt med det, vi laver, som nu .Så må vi se om vinden fortsætter ufortrødent med at blæse i sejlene.

I spiller til et støtteshow i Ungdomshuset den 15. februar. Hvad kan I sige om det show?

- Ja, det er et støtteshow, vi har arrangeret, fordi Eldjudnir og vi selv brændte nallerne økonomisk på at tage til Berlin og spille sidste oktober. Vi kunne ikke just dække vores transportomkostninger, og det lykkedes os også at lave en bule i den bil, vi havde lejet ... Eldjudnir giver også koncert, og desuden Arak, som er et nyere doom/sludge-band. Så det skal nok blive ondt!

… og så er der Absu til marts. Er det et drømm-esupportgig?

- Det er i hvert fald et rigtig fedt supportgig. Omend deres stil nok er i en anden ende af black metal-spektret end os, så at sige, så er det da kanon at skulle varme op for et band, der har lavet sindssyg musik i over 20 år.

Nu nævnte du jo selv en indspilning af næste plade, men hvad byder den nære fremtid ellers på?

- Når vi har overstået den række koncerter, vi har her i foråret, skal der lægges sidste hånd på de nye numre, så vi forhåbentlig kan gå i gang med at tracke dem omkring sommerferien. Der har ikke rigtig været bud efter os til nogle festivaler endnu, og det er måske også fint nok for os, da vi nok får travlt med at indspille.

Som nævnt ovenfor spiller Solbrud på fredag i Ungdomshuset, Dortheavej 61 i København. Desuden får man igen chancen, når bandet varmer op for Absu på Loppen den 6. marts.


Støttefest


Loppen