Morgendagens stjerner - Chainfist

Populær
Morgendagens stjerner - Chainfist

I vores "Morgendagens Stjerner" interviewer vi de udvalgte bands i W:O:A Metal Battle. Hér er vores snak med Michael Kopietz fra Chainfist.

Hvem er med i bandet?

Chainfist består af fem friske heavy rockers spredt rundt i landet. På vokal er det Jaxx Petersen fra Kolding, lead guitar er Michael Kopietz fra Århus/Slagelse, rytmeguitar er Tim Pavia Madsen fra København, bas er Braca Pedersen og sidst men ikke mindst på trommer, Jesper Heidelbach, fra Slagelse, hvor vi også er baseret.

Hvordan startede bandet?

Det hele startede i 2007, med at Jesper og Tim begyndte at spille sammen sådan for sjov, Tim kom jo fra et Cover band i Kalundborg og Jesper spillede i et rock band fra Slagelse. Ja, så en lang historie kort fortalt, så tilflyttede Michael Kopietz jo til Djævle-øen fra Århus, hvor han jo havde spilet i Frozen Sun, Panzerchrist etc.…

Ja, musikken kunne han jo ikke undvære, så der blev postet et opslag i Slagelse hvorpå Jesper så kontaktede Michael. Efter nogle fede øve gange, foreslog Michael så at kontakte Braca som han kendte tilbage fra Infernal Death-dagene, for at høre om han var klar på et heavy metal-band igen.

Hvor var jeres første øver?


Ja, første gang vi stod alle sammen (guitar/bas/trommer) var start jan. 2007 i Slagelse. Vi har så haft en del udskiftninger på vokal siden, og Jaxx kom så med sommeren 2009.

Hvor var jeres første koncert?


Chainfist spillede den første koncert d. 12. maj 2007 på Badeanstalten i Slagelse, sammen med Trusted Few og et andet band, husker desværre ikke navnet.

Hvem har fået øje på jer?

Godt spørgsmål, men det har vores fans vel, hahaha… Ja, vi er jo på Crash Bang Management, hvor vores manager tager sig godt af os, udover de andre 4 bands han har, Onslaught, Gama Bomb, Girlschool and Musica Diablo.

Gennem årene er der flere og flere der har vist interesse for os, og det er også derfor vi udgav vores første cd 'Black Out Sunday' gennem et tysk selvskab SAOL/H’art. Ja, vores vennekreds er blevet større og større gennem tiden.

Udover det har vi lige indgået en booking aftale for Scandinavian med et dansk booking selvskab "Dedicated Booking".

Hvad har været jeres største koncert?


Det må helt klart være da vi åbnede ballet for Magtens Korridorer til en udsolgt koncert i Slagelse back in the day. Det var en rigtig fed oplevelse, udover det har vi haft en del andre koncerter hvor vi har supportet Konkhra, Artillery, Carpark North osv. Det har været sjovt.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?


Jamen, det sværeste er jo at blive anerkendt, der er rigtig mange bands i forhold til fans og ja, vi vil jo gerne alle det samme, så det er med at kende nogen som kender nogen, som siger god for en osv. Det er lidt tøseagtigt i vores verden. Alt for mange fede og rigtig gode bands bliver overset hvis de ikke lige er fra en af de 4 største byer i DK.

Vi tog den nemme vej, og fandt den der så bedst ud og begyndte at kysse røv helt vildt (hahahahaha). Nu vil jeg ikke bagtale nogen, men ja, der er ingen i DK der skal tro de er noget, medmindre de kender de rigtige og får opbakning derfra.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Det var en hård proces, Michael stod i skilsmisse og var lidt hovedmanden bag "BOS" og ja, det blev gjort oldschool style, hvor vi alle indspille nærmest live. Vi brugte jo Six String Studios til at indspille i, og der kunne vi dengang kun indspille i weekender, så den er indspillet over syv weekender inden Ziggy fik masteren og mixed det for os.

Vi var måske lidt for grønne dengang, og skulle have arbejdet noget mere med musikken, men alt i alt var det en hård tid og det bærer cd’en måske også præg af i og med at det var en anden sanger der oprigtig sang på pladen inden vi smed ham ud pga. storhedsvanvid og tog Jaxx ind. Alt i alt skulle vi have brugt lidt mere tid på det hele, men vi har en debut ude, som både har fået gode og dårlige anmeldelser.

Fred være med det \m/

Hvad er jeres inspirationer?


Alt fra pop til Rock, til død til thrash, fra techno til Medina… Vi er alle i hver vores boldgade hvad angår musik, så det er en stor fusion af alt muligt vi leger med når der bliver lavet musik, selv kalder vi det heavy rock med krydderi.

Hvad er jeres drømme?


Alle mennesker drømmer jo om at vinde i lotteriet og velvære, så det gør vi selvfølgelig også, men helst bare med vores instrumenter ved hånden.

Spille de store festivaller, vi hvad vi kan på scenen, for vi har virkelig noget at gi' folk der kommer for at se os live, en ren adrenalinfest. Et professionelt show hvor vi alle bare yder vores bedste og det vi er bedst til.

Hvordan vil I nå dem?


Ved at lave fed musik, ikke give op og ja, have det sjovt med det. Man skal være lidt flabet og tør at sige sin mening i denne branche og det er sådan set det vi prøver, nemlig at spille musik fordi vi elsker det, at komme ud med vores følelser gennem musikken og håbe på folk/fans/publikum forstår det de høre og eller ser live eller derhjemme på anlægget.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?


Man frygter vel mest at blive overset i mængden af bands, der vil det samme som os, så det i sig selv er en stor udfordring. Men vi tænker ikke så meget over det og hygger os bare med at lave musik til jer derude, hinanden, vores koner/kærester og børn.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.)?


Uden opbakning fra familie, venner, kone eller kæreste, ville dette her på ingen måde kunne lade sig gøre. Der er stor opbakning i camp Chainfist, men som Blachmann siger: "Det er jo familie, der er masser af kærlighed, ude i verden er der ingen kærlighed", det er "Kend de rigtige og show and prove", og så krydse fingre for dem der høre musikken kan lide det, for der er masser af gode bands i Danmark og dem støtter vi også op om, nothing more, nothing less…