Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Lightchapter

Updated
Lightchapter_2021

Tidligere medlemmer af The Burning og Diamond Drive er gået sammen. Resultatet er det nye aarhusianske band, Lightchapter. Morgendagens stjerner.

Kunstner
Forfatter

Efter eget udsagn har Lightchapter stor kærlighed til 80’er-synths og groovy melodisk dødsmetal. På den måde skaber de et univers, hvor det brutale forenes med det episke, og samtidig er der store og melodiøse omkvæd

Lightchapters debut-EP er indspillet hos Tue Madsen i Ant Farm Studio, og den udkommer 15. oktober på alle platforme, mens bandet står klar til at indtage landeveje og spillesteder.

Hvem er med i bandet?
Anders Berg - guitar
Mikkel Ottosen - råb og guitar
Kalle Herborg - bas
Tobias Høst - trommer

Hvordan startede bandet?
Mikkel og Tobias blev forladt af samtlige medlemmer i det hedgange rock band The Silent Low og blev enige om at nu skulle Mikkel igang med at growle. Tobias savnede at spille hegn. Så efter noget tid joinede Anders og Kalle som tidligere havde krydset økser i Diamond Drive.

Hvor var jeres første øver?
Jægergårdsgade ved det gamle slagteri i Aarhus

Hvor var jeres første koncert?
Den bliver til AMF. En pandemi satte lige en dæmper på det hele. Til gengæld er vi nu i dårlig form og snart alle over 40 år. Vi sætter alle vores sange 5 bpm ned i tempo!

Hvem har fået øje på jer?
Pandora er vældig glade for os. Vi kender ikke Pandora, og ved i bund og grund nok heller ikke hvad det er. Det er vist noget med smykker. Men efter vores nye far Torsten er kommet på banen, og vi har lavet en publishing/sync og distributions deal, er der begyndt at komme lidt mere gas på kedlerne. Eller det vil sige vores mødre abonnerer på LIGHTCHAPTER på Spotify (hedder det det?)

Hvad har været jeres største koncert?
Det var nok i øveren, hvor vi optog vores video. Publikum bestod af en kunstner, der lavede analoge visuals og en kameramand. Dét var voldsomt.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Vores alder og dermed hastighed i alt vi foretager os, i det her band. Alt går langsomt. Men det er hyggeligt.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Det var en fed oplevelse. Vi kender alle Tue Madsen fra tidligere, og han var den perfekte sparringspartner som hurtigt fangede, at musikken egentlig ikke skulle ha så meget sovs, men bare lyde autentisk.

Hvad er jeres inspirationer?
American Ninja 2, 36 Crazy Fists, alle 80 films soundtracks (især soundtracket til Bloodsport) og alle de amerikanske bands der elsker breakdowns, men som vi er for sløje til at nå til sokkeholderne.

Hvad er jeres drømme?
Anders bøvler med ryggen, og får derfor ikke sovet så meget. Kalle er startet med ikke at drikke - og løbe marathonløb. Så han sover mega godt. Toby kender en, som kender en, der har vundet 200 millioner i Eurojackpot. Det er nok vores største drøm. For så kan vi købe Volbeat.

Hvordan vil I nå dem?
Jeg skulle nok have læst dette spørgsmål, før jeg svarede på det foregående. Men der er vel mange steps for at opnå vores drømme. Anders er startet på en baldriankur mod sin søvnmangel, så han kan få sine drømme tilbage. For vi ved faktisk ikke, hvad Anders drømmer om. Ellers satser vi på at et lottoabonnement løser det meste.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?
I opløsning/spille metal efter vi er fyldt 60. Det er simpelthen for patetisk.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
Der er vel ikke rigtig nogen der tror på projektet, hvis man kigger på vores bagland. Vores koner syntes i hvertfald at vi er frygtelig meget i øvelokalet. Ej de er søde nok. Når de passer vores børn.