Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

36 Crazyfists er tilbage med potent udspil

Populær
Updated
36 Crazyfists er tilbage med potent udspil

Kvartetten fra Alaska leverer efter 5 års pause et ganske solidt udspil.

Titel
Time and Trauma
Trackliste
Vanish
11.24.11
Sorrow Sings
Lightless
Time And Trauma
Also Am I
Translator
Silencer
Slivers
Swing The Noose
Gathering Bones
Marrow
Karakter
3

Meget er sket, siden 36 Crazyfists i 2010 udgav den lidt kedelige 'Collisions and Castaways'. Bassist Mick Whitney er tilbage i folden, mens Kyle Baltus har taget teten på trommerne. Ud over det lader alt dog til at være status quo hos kvartetten fra Alaska. Genremæssigt begår bandet sig stadig i et mix af metalcore og posthardcore toppet af Lindows let genkendelige vokal.

'Time and Trauma' er bandets syvende fuldlængdeplade og som nævnt en udgivelse, der ikke just overrasker voldsomt. 36 Crazyfists spiller 36 Crazyfists, hvilket de til gengæld er blevet ret gode til. Hvor 'Collisions and Castaways' på mange måder var et album indspillet på autopilot, født af konstant tourne og manglende overskud til nytænkning, har det klædt bandet at tage en pause fra musikken. Selvom 'Time and Trauma' umiskendeligt er en 36 Crazyfists-plade, er det en langt mere interessant plade end bandets seneste udgivelser. Gløden er genfundet og kvartetten har om muligt skrevet et af deres tungeste albums i flere år. Endda et album der vækker minder om bandets første udgivelser.

'Time and Trauma' starter pænt ud med 'Vanish', inden det for alvor går stærkt på den hidsige '11.24.11'. Et bombastisk nummer, der på mange måder fremviser 36 Crazyfists på bedste vis. Yderligere må fremhæves den knusende tunge 'Silencer' (der intromæssigt kun minder lidt om en distorted version af 'People of the Sun' af Rage Against the Machine) og de to afsluttende numre, 'Gathering Bones', og den smukke men stadig eksplosive 'Marrow'. Bandets stærkeste force er til stadighed Lindows vokal og her lader det ligeledes til, at det har været tiltrængt med en pause. Der veksles fint mellem brutal brølen og skrøbelig skønsang, som altid, men Lindow virker langt mere insisterende og veloplagt i begge udtryk, end han har gjort i lang tid.

Om end bundniveauet for 'Time and Trauma' er ganske højt, formår bandet desværre aldrig at skrive en kompositionen til topkarakter. Der er ingen 'Bloodwork' eller 'All Night Lights', men til gengæld en pæn samling af gode kompositioner. 36 Crazyfists er tilbage i fin form. 'Time and Trauma' er absolut værd at give chancen, men forvent ikke mere end et udmærket album. Bandets syvende udgivelse lever herved op til tidligere gode bedrifter, dog uden at afspejle bandets bedste.