Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Molok

Populær
Updated
Molok

De har eksisteret i 12 år, havde deres debutkoncert i en kælder i et kollektiv i Roskilde, og så har de brændt gammelt kød af på Københavns Universitet under en koncert. Mød Molok, det eneste black metal-band til årets Wacken Metal Battle.

Kunstner
Titel
Wacken Metal Battle 2019
Forfatter

Hvem er bandet?
Vokal: /M
Guitar: /B
Guitar: /F
Trommer: /L
Bas: /J.

Hvordan startede bandet?
Molok begyndte tilbage i 2007.

Hvor var jeres første øver?
Vores første øver var på Refshalen i København, der nu hedder Ekho Ekho. Efter en lang årrække hos mere eller mindre elendige øvelokaleforeninger har vi de sidste par år været tilbage, hvor vi startede.

Hvor var jeres første koncert?
Vores første koncert var til Kældertråd 39 i 2009, som dengang foregik i en kælder i et kollektiv i Roskilde. Dengang – ligesom i dag –  lød det meste dansk black metal ens, og dengang som nu blev vores eksperiment med at udfordre og eksperimentere med genren modtaget blandet. Vi havde to sange, den ene var 'Silent Voice of the Earth'. Vi havde ikke spillet den ret længe, da en utilfreds "true believer" i protest trykkede på vores guitarists distortionpedal. Han kom ikke for at høre kontraster.

Vores første rigtige koncert var senere samme år, hvor vi spillede i sydtyske Großerlach sammen med Vardlokkur. Vi kørte vel 9-10 timer hver vej for at spille en halv times tid, men det var fed oplevelse. Der var konfetti og blod overalt, da vi var færdige, hvilket arrangørerne ikke var så tilfredse med.

Hvem har fået øje på jer?
Ingen.

'Morgendagens stjerner' er en god titel. Det er meget ærligt. Det kunne godt være en ny satsning på TV2 Play. Det er dejligt, at nogen tør stå ved, at metal i bund og grund ikke er anderledes end mainstream.

Hvad har været jeres største koncert?
Vi har turneret i Tyskland med Angantyr, Myrd og Blackshore, og i Frankrig med Angmar, Way to End og Anus Mundi. Vi har varmet op for svenske Shining og brændt gammelt kød af på Københavns Universitet, mens vores daværende sanger blev overfaldet af en fra publikum, efter han havde spyttet blod på hendes kjole. Han var ret fuld og havde ikke set, hun stod der.

Vi har spillet med burka i Paris som protest mod burkaforbud, før der var noget, der hed det. Vi har lavet freakshow på Frederiksberg og vist sort/hvid film af nazistiske børn blandet med anti-racistiske budskaber i Berlin.

Vi har haft mange oplevelser. Hvilken en der er størst, er svært at sige.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
At blive betragtet som værende ny i gamet efter tolv år og fire udgivelser.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Vi indspillede vores første album, 'א', i vores øvelokale i 2009, hvor vi stod for alt. Nogle gange må man erkende, hvad man er god til og mindre god til.

Hvad er jeres inspirationer?
Istedgade op til Gasværksvej, Homo Sacer, nuancer af grå, Benzo-Benny, Europa, tanker om cellofan,  tiden på gaden, modstand, at stå op om morgenen, das Bürgertum.

Hvad er jeres drømme?
Meget få.

Hvordan vil I nå dem?
Ved at spille musik, nogle gange.

Hvordan vil I virkelig ikke ende?
I et program på TV2 Play, der hedder 'Morgendagens stjerner'.

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
Fra …?