Morgendagens stjerner: Nordsind

Populær
Morgendagens stjerner: Nordsind

De er fans af bands som Alcest, Oathbreaker, Cult of Luna og Lantlôs. Mød duoen Nordsind, der bevæger sig i den instrumentale gråzone mellem post rock og -black.

Kunstner
Titel
Wacken Metal Battle 2018
Forfatter

Hvem er bandet?
Nordsind består egentlig kun af Asger og Ole, men live får vi lidt hjælp af nogle gode venner; Nicolai fra Vola på guitar, Cornelius fra Everything Is Terrible på bas og Kim fra Justinhate. Nå ja, så får vi også en hånd af Lui fra Everything Is Terrible til Wacken Metal Battle i Aalborg, fordi Nicolai ikke kan få fri.

Hvordan startede bandet?
Nordsind startede lidt som et soloprojekt, efter Asger forlod sit sidste band i starten af 2017. Han gik og manglede et musikalsk output og havde et ton ideer, som bare ventede på at blive ført ud i livet. Efter ca. en måned med intens sangskrivning derhjemme skrev han til Ole og spurgte, om ikke han ville smide nogle tønder på Nordsind, og det ville han heldigvis gerne. Der blev booket tid i studiet et par dage efter den første øver, og vi blev ret hurtigt enige om, at Ole skulle være en fast del af projektet og ikke bare en "hired gun".  Alle brikkerne faldt bare rigtig fint i hak mellem os, og Ole er et bæst bag trommerne, så efter et par øvere var det sådan set bare finpudsning af sangene, indtil vi gik i studiet sidste sommer.

Hvor var jeres første øver?
Vores første øver var i Oles øvelokale på Amager i slut-januar 2017. Næsten alle guitarister har i dag et eller andet studiesetup derhjemme, så de kan sende demoer til deres bandmedlemmer. Det havde Asger bare aldrig rigtigt fået sat op, så inden første møde optog han videoklip af alle sangene på telefon og sendte dem videre til Ole – egentlig må det have været noget værre lort at lave trommer til, men han tog det sgu meget pænt. Han mødte i hvert fald op med en masse fede ideer, som bare udvidede universet i den helt rigtige retning.

Hvor var jeres første koncert?
Første show var på Stengade den 16. december 2017 sammen med Konvent, Telos og Hexis – en nervepirrende, men fed oplevelse. Det var også dagen, hvor vi udgav vores ep 'Efterår', så det var virkelig første gang, Nordsind for alvor blev vist frem for andre end bare et par udvalgte venner. Heldigvis har vi fået sindssygt meget positiv respons på både livedelen og ep'en, og det er vi vanvittigt glade for.

Hvem har fået øje på jer?
Puha, hvem har fået øje på os. .. Jens fra Colossal bookede vores første show og har booket os igen som opvarmning for det spanske band Toundra på KB18 til maj, så han har da fået øje på os.

Vi er også blevet posted på en del blogs og webzines efterhånden, bl.a. skrev Heavy Blog Is Heavy nogle pæne ord om os, og Postrock Community har også virket, som om de var vilde med musikken. Udover det har vi fået beskeder fra folk fra hele kloden, der får glæde af vores musik, så vi må jo gøre noget rigtigt.

Alt i alt er vi virkelig tilfredse med den omtale, vi har fået på blot et par måneder, og nu får vi jo så også muligheden for at vise os frem for fagfolk til Wacken Metal Battle, så nogen følger i hvert fald med derude.

Hvad har været jeres største koncert?
Der er desværre ikke så mange at vælge imellem endnu. Vi har faktisk kun spillet en rigtig koncert, hvilket var den på Stengade i december, så den må vel være den største – det var så også en fed debut. Der var mange mennesker, fed stemning og rigtig god feedback bagefter, så det kunne næsten ikke være bedre.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det er hårdt arbejde. Vi kører alting selv, ren DIY-stil, så der går mange timer foran computeren med mails og andre halvkedelige ting, som ikke er direkte musikrelaterede. Og selv med hårdt arbejde er ens mail lidt en nål i en høstak. Der er så mange om fadet, at man let drukner i mængden. I sidste ende må man bare stole på kvaliteten af ens produkt; hvis det er godt, skal der nok komme udbytte af alle de mails.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Det var rigtigt fedt. Der er selvfølgelig altid bump på vejen, og man kan ikke undgå frustrationer i processen, men den her plade har klart været den fedeste studieoplevelse, vi har haft. Det meste er indspillet i Angry Music Studio med Tobias Tønder bag knapperne, og trods navnet var der bare en fed, afslappet og kreativ stemning under optagelserne. I stedet for bare at gøre tingene på én måde, fordi sådan var man vant til, så snakkede vi meget om, hvordan vi fik den rette lyd i de forskellige sektioner og vi prøvede mange ting af, inden vi f.eks. valgte forstærkere. Jeg tror, det har givet os et lækkert, dynamisk resultat, og vi er meget stolte af 'Efterår'.

Hvad er jeres inspirationer?
Deafheaven er nok svære at komme udenom, men også bands som Wildernessking, Oathbreaker, Alcest, Cult of Luna, Explosions in the Sky og Lantlôs har sat deres præg på musikken. Generelt er vi meget inspirerede af forskellige stemninger i musik, og vi har ofte snakket mere om, hvilke billeder og historier vi danner ved at lytte til musikken, end om det, der egentlig bliver spillet. Det er nok grundstenen i Nordsinds lyd.

Hvad er jeres drømme?
Vi spiller musik, fordi vi synes det er sjovt, så selvom det måske lyder uambitiøst, er det nok ikke de store rockstardrømme, der driver os, men bare lysten til at skabe musik og dele den med så mange som muligt. Når alt kommer til alt, så er det vigtigste for os bare, at vi bliver mindst lige så stolte af vores næste plade, som vi er af 'Efterår'.

Hvordan vil I nå dem?
Vi skal ud at spille en masse shows, og vi skal fortsætte med at lede efter ny inspiration, så vi ikke stagnerer musikalsk. Og ja, så handler det jo egentlig bare om at bruge det nødvendige antal timer i øvelokalet på at lave et ordentligt produkt.

Hvordan vil I virkelig ikke ende?
Når ting bliver for påtagede og krukkede, står vi af. Ikke for at pege fingre ad nogen, folk skal have lov til at leve, som de vil, men vi har jo alle stået på en tilfældig rockbar og gloet på ham den bandanaklædte gut med solbrillerne, der kan alle Slash-soloerne på luftguitar, og tænkt, at han nok mest af alt havde brug for et kram.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job, etc..)?
Der er vi ret privilegerede; vi har flere gange været afsted på tour med tidligere bands i ugevis med vores bedre halvdeles velsignelser, og de accepterer også, at vi bruger tusindvis af kroner på instrumenter og indspilninger hvert år.