Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - De tunge dage er nær ...

Populær
Updated
Top 5 - De tunge dage er nær ...
Top 5 - De tunge dage er nær ...
Top 5 - De tunge dage er nær ...

Skribenten har helt egenrådigt udvalgt de fem bands, han glæder sig allermest til at opleve på weekendens festival i Ungdomshuset.

Spillested
Dato
30-04-2015
Genre

Trods trusler og tilsvininger fra både venner og redaktion har jeg helt autonomt valgt at fokusere på mine egne yndlinge til weekendens Heavy Days In Doom Town festival. Både det allerede kendte og de nye bekendtskaber er blevet vejet og målt; følgende liste består af de navne, der for længst har vundet mit hjerte og de, der har vakt størst ny interesse og forventning... En yderst udfordrende og dog glædelig proces.

1. Horisont:

Siden jeg for nogle år siden første gang hørte den frække koklokke på omkvædet til ‘Just Ain’t Right’ fra deres 2009-debut ‘Två Sidor Av Horisonten’, har jeg været hooked på Horisont, og bandet har haft fast rotation på pladespilleren, Spotify-spillelister og mp3-afspilleren lige siden – jeg kan simpelthen bare ikke få nok af det her band! Med sveddryppende, testosteronpumpende liveshows og to intet mindre end geniale udspil siden debuten har Horisont bevist, at de ikke er nogen dille eller kopi af tidligere tiders storhed, men en levende bemestring af 70’er-åndens denim-klædte hardrock.

2. Acid King:

Nok har de brugt næsten et årti på at udgive det kedeligste udspil, de har lavet, men det kan (forhåbentlig) kun blive fantastisk at opleve eller genopleve Acid King; et af de få bands, der i min optik giver Electric Wizard konkurrence om pladsen som verdens tungeste band. Lori og co. har som pionerer inden for genren været med siden stoner doomens spæde begyndelse i starthalvfemserne og kan vist roligt siges at have nået legendestatus for længst. Men efter udgivelsen af ‘Middle of Nowhere, Center of Everywhere’ bliver det spændende at se, om bandet stadig kan leve op til denne status live, eller om det er på tide at lægge dem i graven sammen med festivalen, der som bekendt i år bliver afholdt for sidste gang.

3. Mantar:

Som et angreb af hardcore, doom og black rammer Mantar dig lige i synet med teenage-oprørsk vrede og aggression, blandet med moden effektivitet. Bandet er et forholdsvist nyt bekendtskab for mig, men for helvede, hvor trækker de tyske drenge tænder ud!

"Mantar er fedt. Måske det fedeste i verden efter Hooded Menace" - Jacob Dinesen (selvom Jacob Dinesen kan lide dem, er de absolut ikke et dårligt band, red.).

4. Castle:

Med en sjælden blanding af slæbende thrash-riffs, traditionel heavy og doom og en frontkvinde, der er så godt som Lemmys lige, når man taler whisky-røget vokal, er Castle et af festivalens allermest spændende og aparte bands – for ikke at tale om et af de mere spændende navne på heavy-scenen generelt de sidste par år. Som en vred, men svært skæv bastard af Motörhead spillet hen over et tågedækket bakkelandskab lyder Castle virkelighedsfjernt og drømmende – bare med nosser!

5. Serpent Throne:

Instrumental-bandet Serpent Throne spiller lørdag deres debutalbum ‘Ride Satan Ride’ fra 2007 i dets helhed. Kender man det ikke allerede, kan det hurtig opsummeres som alt, hvad der var godt ved 70’erne. Albummet lyder som én lang hyldest til tidens outlaw-biker-modkultur, som et ukendt samarbejde mellem medlemmer fra Black Sabbath og Wishbone Ash, og med bandets endeløse, pumpende riff-eskapader går der ikke længe, før du for dit indre øje ser banden af harleykørende denimbøller drøne forbi i en sky af støv og røg for at hærge den næste søvndyssende amerikanske landevejsby på deres vej.

Tjek vores spritnye interview med Serpent Throne her.