Top 5 - En håndfuld Dio

Top 5 - En håndfuld Dio

16. maj 2011 er det præcis et år siden, verden mistede en af sine største rocksstemmer, Ronnie James Dio - ex. Rainbow, ex. Black Sabbath, ex. Heaven And Hell. Lars Schmidt opfordrer al verden til at mindes Dio med disse fem numre:

1. Stargazer
"Det store episke epos fra det måske mest klassiske heavy album of all times: 'Rainbow Rising' fra 1976. Så bliver det ikke mere storladent og melodisk. Ronnie James Dio, Ritchie Blackmore og Cozy Powell skaber magi".

2. The Sign of the Southern Cross

"Magi skabte Dio også med Iommi, Butler og Appice/Ward i Black Sabbath. Fra 'The Mob Rules' (1981). Igen har vi fat i det episke - nu krydret med Sabbathsk dysterhed og et af Tony Iommis mest virkningsfulde monsterriffs".

3. Lord of The Last Day

"Så bliver Dio ikke mere tung. Snakker man Dio, the band, snakker man altid 'Holy Diver' og alt det andet fra de to første album. Men her er en overset perle fra 'Magica' (2000), som får dig til at flashe horn i ét væk. Tungt og stærkt.

4. And the Devil Cried

Her bliver det tungt og smukt, for Dio får djævelen til at græde i dette eventyrligt eminente og effektive Black Sabbath-comeback på 'Black Sabbath: The Dio Years' (2007). De tre nye numre på denne opsamling førte til dannelsen af Heaven and Hell og en renæssance for Dio og Iommi/Butler-kollaborationen.

5. Catch the Rainbow

Og her er det bare smukt. Liveversionen af 'Catch the Rainbow' fra 'Rainbow on Stage' (1977) er en af de smukkeste ballader fra heavyrockens klassiske periode - kun overgået af Thin Lizzys 'Still in Love With You' fra 'Live and Dangerous' (1978). Mere end et kvarters opvisning fra et band - og en sanger - som i raketfart var på vej til udødelighed.