Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Sne er black metal

Populær
Updated
Top 5 - Sne er black metal

Det har været en måned, hvor den del af menneskeheden der synder udi hyppigt nyheds(mis)brug og generel interesse for verdens moro, har måttet trækkes med alt fra Miley Cyrus med påhængsmotor til ufattelige ugerninger begået i Stornissens navn. Vi graver os ned.

Dato
22-11-2015

Til alt held kom en isnende vind andedammen til frelse i weekenden og mindede os om, at vi forholder os bedst inden døre med rituelt had som hovedbeskæftigelse de næste mange måneder, mens fimbulvinteren forhåbentlig tager ordentligt fat.

Ledsaget af søndagens citat fra Devilutions egen Franco, der med stor præcision forkyndte på Facebook, at "sne er black metal", bringer vi her fem hurtige, der kan hjælpe med fortsat at holde blodet iskoldt, såfremt julestemningen og verdens kontinuerligt uudholdelige nyhedsstrøm, en eller anden forbyde det, skulle få for godt fat i os.

Ikke overraskende befinder vi os primært i halvfemsernes Norge, hvad kolde titler angår, men et enkelt svensk band har også sneget sig med på listen.

1. Satyricon - 'Min Hyllest Til Vinterland' (Dark Medieval Times, 1994)

Trods det afdæmpede tempo sørger titel, stemning og lyden af isnende vind, for at holde den værste julestemning væk og fremmane bidske vinterlandskaber i hjertet til ensom eftertænksomhed i den mørke tid.2. Darkthrone - 'Hans Siste Vinter' (Panzerfaust, 1995)

Helt anderledes bombastisk hamrer Darkthrone skærende issyle i sneen med nummeret 'Hans Siste Vinter', der på en gang både er melodisk skønhed og insisterende musikalsk kulde. 3. Immortal - 'At The Heart of Winter' (At The Heart of Winter, 1999)

Fordi alt med Immortal er iskoldt. Som akkompagnement til videoen er herunder en lille frisk gif, der så til gengæld luner en anelse.

4. 1349 - 'Internal Winter' (Beyond the Apocalypse, 2004)

Vinteren synes at centrere sig om gengangeren fra Satyricon, trommeslager Frost, der her tæver befriende og vanligt imponerende igennem. 5. Istapp 'Frostbiten' (Frostbiten, 2015)

Istapp bidrager mest fuldkomment til det kolde tema, for både på dette helt nye album samt de forudgående er kulden i hovedsædet, her blandt andet med titler som 'Polcirkelns Herre', 'Fimbulvinter', 'Må Det Aldrig Töa' og 'Vinterland'.Vi ses til sommer!