Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Immortal - Arena, Roskilde Festival

Populær
Updated
_H1W9847

Immortal gav en sublim nattekoncert lørdag på Arena.

Kunstner
Dato
28-06-2003
Trackliste
1. Unsilent Storms in the North Abyss
2. Blashyrkh (Mighty Ravendark)
3. Withstand the Fall of Time
4. Solarfall
5. Wrath From Above
6. Damned in Black
7. One by One
8. Tyrants
9. Beyond the North Waves
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
5

Det norske guld var for en stund forvandlet til black metal, i stedet for olie. Da solen havde bagt publikum godt og grundigt i løbet af dagen sneg uhyggen sig frem som mørket faldt på. Nu var det tid til Immortal!

Efter to dage, hvor Metallica gav deres måske bedste koncert på dansk jord siden slutfirserne (som vi genanmeldte i 2013) og Iron Maiden havde henført os i ekstase fredag aften var der nu lagt i kakkelovnen til noget bister black metal fra Norge.

Black metal veteranerne var utrolig tændte, og skar sig igennem deres repertoire af benhårde og skingre sange. I et inferno af strobelys begav trommeslageren sig ud i en heftig trommesolo, og så stemte guitar og bas ellers i, og festen for adskillige tusinde black metal festivalgængere var i gang.

Vokalen var desværre lidt lav, så den dystre stemme blev overdøvet af de diabolske riffs fra guitar og bas, mens helvedestrommerne konstant buldrede i baggrunden, som en kampvogn tromlende henover slagmarken. Settet varede desværre kun i en god times tid, men da var alle ressourcer også brugt op. Jeg var udmattet efter at have kæmpet en hård kamp oppe foran, med seriøs headbanging og knyttet næve i vejret uafbrudt mens bandet gav masser af smagsprøver fra deres seneste plade 'Sons Of Northern Darkness' og sluttede selvfølgelig af med klassikere fra det udmærkede bagkatalog. Immortal var Roskildes ubestridte mørkeste band, og gav fuld valuta på Arena sent lørdag nat! (du er tilbage ved de vise ord, Kent: Immortal var nemlig kæmpe kanon seje – red.)