Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Årslister 2016

Populær
Updated
Top 5 - Årslister 2016

Trump, Live og Mille Petrozza. Devilutions skribenter kommer vidt omkring i deres årslister. Her samler vi de fem bedste citater.

1. En generel kommentar til selve det at lave årslister
- Sagt af Henrik Bro

"Så skal vi til det igen! Pisket med skorpioner og truet med waterboarding og endog værre repressalier kræver Devilutions redaktører, at vi endnu en gang kaster os over den rædselsfulde opgave med at kigge tilbage på et forgangent og heldigvis snart glemt år.
Lad det være sagt straks – på metalfronten var 2016 et helt igennem gennemsnitligt år. Det var lidt ringere end 2015, men med en indgroet pessimistisk livsopfattelse skal det nok vise sig at være lidt bedre end det, som vi kan forvente for 2017."

2. Om årets nye internationale navn
- Sagt af Anders Molin

"Trump! Enten hader man ham, eller også kommer man til det. Og både før og efter han indleder dommedagen, vil han være en uendelig kilde til had, og had skaber god metal. Verden er dødsdømt, og heavy-scenen er reddet!"

3. Om hvad han glæder sig mest til i 2017
- Sagt af Jon Albjerg Ravnholt

"At metalscenen opdager, at Mille Petrozza kommer ud af skabet på den kommende Kreator-plade, så vi lige en gang til kan tage diskussionen om, hvorvidt metal faktisk er homofobisk, og om scenen i så fald er mere eller mindre homofobisk end hiphop. Yay! Suk. Og så skal vi lave lister over åbent homoseksuelle i metal og diskutere, om transseksualitet skal medregnes, og så finder vi ud af, at det faktisk ikke rigtig er et issue, med mindre man er hormonramt teenager, der går med omvendt kasket og hører deathcore, og så kan vi konkludere, at deathcore alligevel ikke er rigtig metal. Sådan vil der komme noget godt ud af det. Yay."

4.  Om Årets største skuffelse
- Sagt af Mads Peder Lau Pedersen

"Kritik af større bands eller større metalfestivalers bookinger af bands, der er deres egne jam-bands, eller i det hele taget noget som helst, fx store dele af den danske metalscenes mangel på kunstnerisk ambition, er man åbenbart på forhånd del af en eller anden "trve metal"-fraktion og derfor dømt ude. Så forstår man godt, at Danmark er sådan et kulturelt uland."

5. Om sit største ønske for 2017
- Sagt af Krigsguden

"3. verdenskrig."

Bobler. Årets (mest absurde, red.) optur:
- Sagt af Sebastian Taylor Bach

"...MEN: Når man nu en gang er vokset op med grunge og post-grunge, var det lidt af en glædelig overraskelse, da det kom ud, at gode gamle Live har fundet sammen i originalt line-up. Og med Ed Kowalczyk tilbage i front. Det betyder forhåbentlig en masse turne-aktivitet, herunder et besøg i Danmark."