Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Barer med rock og metalmusik i København

Populær
Updated
Mfgzeppelin

Hvor går du hen i hovedstaden, hvis du vil høre rock og metal på en bar? Ugens top 5 giver dig svaret.

Fotograf
Fotos fra barernes sociale medier (frontfoto: Zeppelin)

For seks år siden bragte vi en Top 5 om rock- og metalbarer i København. Siden er tre af stederne lukket og slukket. Sådan er det. Barer, natklubber og spillesteder holder ikke for evigt. Hverken i Danmark eller i udlandet. I London kunne man engang besøge klodens sejeste metalpub, The Crobar, og et stenkast derfra lå den dæmoniske natklub The Intrepid Fox. Begge steder er fortid. I nabolandet har spillestederne Kulturbolaget i Malmø og The Abyss i Gøteborg for nyligt måtte dreje nøglen om. Kulturhistorie forsvinder. Ny genopstår. Men hvor går man så i hovedstaden i disse dage, hvis den skal stå på bajere og seriøs musik på anlægget? Det giver ugens top 5 dig svaret på. Bemærk rækkefølgen ikke er en rangering af stederne. De er listet i tilfældig rækkefølge. Du må selv besøge stederne for at afgøre, hvilken beværtning, der er bedst!

1. Märkbar, Vesterbro
mærkkbar

Den intime kælderbar på Vesterbrogade er efterhånden en institution i Vesterbros natteliv. Det er intimt, hyggeligt og prismæssigt blandt Vesterbros billigste beværtninger. Når man træder ned af de få trappetrin og ind på stedet bliver man mødt af alt mellem kunst, omvendte kors og koncertplakater med The Hellacopters og Undergang på væggene. To af stedets bartendere overtog ejerskabet for to år siden og har ført ånden smukt videre, og Märkbar kan næste år fejre 25-årsjubilæum. Musikken bliver afspillet på vinyl, og når der står lp’er med både Strychnos og Stikkersvin i samlingen, så ved man ligesom, man er gået ind ad døren til det rigtige sted. I ny og næ er der gæste-dj’s, hvor blandt andre Afskys Ole Luk har været forbi og sætte nålen i sin samling. Og ikke mindst holder Märkbar årligt på Black Friday deres Black Metal Night, hvor Devilution hjælper med indholdet. Det sker tilfældigvis på fredag, hvor nærværende skribent har sammensat playlisten med 8 timers hadsk black metal. Kom frisk forbi!

2. Luke's Bar, indre by
lukes

Under stor ståhej slog Luke’s Bar dørene op i foråret 2022, hvor medejeren, bitcoin-milliardæren Niklas Nikolajsen, kørte rundt i København og kastede pengesedler ud til folket for at fejre åbningen af stedet, han ejer med sin ven Luke Graae, som stedet er opkaldt efter. Luke er ingen newbie i nattelivet. Som tidligere barchef på det hedengangne The Rock og Voodoo Lounge, så er der styr på stedet og stemningen. Der er non stop rock og metal fra jukeboksen, og hvis du er til seriøs whisky, så er Luke’s Bar en af de førende beværtninger på det område i hele landet. Det er også her, at Devilutions Sebastian Taylor Bach hver måned holder metalquiz. Det er gratis at deltage og pisse hyggeligt, men det er 100 % nerd alert og du skal virkelig have styr på din heavy metal, hvis du skal ha’ en chance for at komme med i præmietoppen. Næste quiz er onsdag 6. december.

3. Escobar, Nørrebro
escobar1

På Blågårdsgade i hjertet af Nørrebro har Escobar eksisteret i ti år. Atmosfæren er altid i top på Escobar og det er et perfekt sted at starte og slutte. Særligt hvis der er koncert på Stengade, der ligger en spytklat derfra. Prismæssigt er Escobar ganske fornuftigt og musikken er solid. Der er ofte gæste-dj’s på programmet i weekenderne eller release partys med danske metalbands. På Escobar har de også konceptet Dagens Album, hvor en plade introduceres, høres fra start til slut og diskuteres. Dissections ’Storm of the Light’s Bane’ har blandt andet været Dagens Album, hvor tidligere Devilution-skribent Emil Hansen kyndigt dissekerede pladen. En anderledes, men fantastisk måde at formidle musik på.

4. Zeppelin Bar, Vesterbro
zeppelin

Dansk metals store entreprenør Michael Hvolgaard Andersen står bag Target Records, Mighty Music, festivaler i Næstved, Odense og Nordic Noise, når han ikke også står i front i bands som Withering Surface og Thorium. I 2014 åbnede han Zeppelin Bar på hjørnet af Vesterbro Torv. Og som han sagde til undertegnede, da han startede stedet for ni år siden: ”Daniel, man kan jo ikke downloade en bajer!”  Det har manden ret i. Når økonomien i musik forsvandt med det fysiske salg, så kan man sgu altid sælge en bajer til de tørstige danskere. Zeppelin er vel efterhånden blevet en institution i dansk rockbarshistorie. Stemningen er altid god, og hver weekend fylder forskellige dj’s playlisten med forskellige temaer. Formidling er også en integreret del af stedet. Som f.eks. på lørdag, hvor Steffen Jungersen holder foredrag om Black Sabbaths mesterværk ’Sabbath Bloody Sabbath’, der runder 50 år.  

5. Left Hand Path, Vesterbro
left hand path


At kalde det en separat bar er nok at strække den, når indgangen går igennem Zeppelin. Left Hand Path er snarere en udvidelse til Zeppelin, der kom til verden i foråret 2022. Underetagen er opkaldt efter Entombeds klassiker af samme navn og artworket til pladen pryder det meste af loftet. Alt er i sort på Left Hand Path, så det ligner en swingerklub for satanister, og den dunkle stemning skaber de perfekte rammer for en bar, der gør sig i ekstrem metal. Hvor Zeppelin mest har rock på playlisten, så byder underetagen primært kun på død- og black metal. Så får du nok af rock og glam på Zeppelin, så er det bare ned af trapperne og blive blæst igennem af Autopsy og Anal Cunt.