Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Den forkælede fan

Populær
Updated
Top 5 - Den forkælede fan
Top 5 - Den forkælede fan
Top 5 - Den forkælede fan
Top 5 - Den forkælede fan
Top 5 - Den forkælede fan
Top 5 - Den forkælede fan
Top 5 - Den forkælede fan
Top 5 - Den forkælede fan

Mange ord er både sagt og skrevet om 'Metallica: Through the Never'. Hér er fotografens egne refleksioner over filmen.

Kunstner
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

1. Tak for alle de gode oplevelser
"Det er muligt at jeg efterhånden har set så mange Metallica koncerter, at jeg er begyndt at være lettere misfornøjet over det tiltagende formulariske show, men tag ikke fejl. Jeg kommer til at glæde mig så meget som det overhovedet er muligt næste gang Cirkus Metallica er i byen."

2. Pladsen på første parket, nærmest hver gang

"Filmen er blevet rost for at tage tilskueren helt tæt på bandet. For mig har dette givet mig en mulighed for at se mig selv udefra, at se hvad jeg ser hver eneste gang, men uden at have tiden til at opleve det. At mange af de valgte vinkler minder om nogle, jeg selv ville have valgt, er kun pudsigt – at fotografhjernen ikke lader sig slukke og derefter tænker på hvordan man KUNNE have taget billeder fra andre vinkler igen er...problematisk."

3. Death Magnetic.
"Sceneopsætningen af filmen mindede meget om den, der blev brugt på World Magnetic-turnéen. For mig begyndte denne med releasekoncerten i O2 World I Berlin i 2008. Sammen med nærværende magasins redaktør var vi taget derned for at dække koncerten, dagen efter Metallica havde gæstet The Rock. Dette blev en lettere kaotisk aften for undertegnede, da det nyåbnede spillested overhovedet ikke vidste, hvad de skulle gøre af fotograferne. Min reaktion var at sætte mig i bilen og surmule. Stor tak til "den evigt tålmodige" fra den danske afdeling af det store pladeselskab, der fik mig overbevist om, at komme ind og lege med de andre igen.
Samme turné bød på fem, ganske afvekslende, dage i Forum i sommeren 2009. Samlet står dette stadig tilbage som en meget stor oplevelse.

4. De tjenende ånder
"I filmens indledning tager kameraet en tur ind gennem backstage-området. Her ser man mangen et kendt ansigt; fra Lars Ulrichs hjælper (der mere end en gang har hjulpet med adgang og fotopas) over kæmpen der holder orden i fotograven til den voldsfikserede personlige bodyguard."

5. Mr. Hammett
"Som altid introduceres Kirk Hammett med et 'Mr. Hammett' af James Hetfield. I filmen er det begyndelsen på en solo hvor vi alle kan se ham helt helt tæt på. Det bringer mig tilbage til den grufulde koncert i Århus i 2007. Her havde jeg (og de andre fotografer) fornøjelsen af – helt bogstaveligt – at opleve Mr. Hammett spille solo for mig alene. Da strømmen gik, og kun scenelyden var tilbage spillede bandet lystigt videre, alt i mens publikum kastede alt mellem himmel og jord op mod fotograferne. Dejligt."