Top 5 - Dios vigtigste

Top 5 - Dios vigtigste

Dio er død. Lars Schmidt giver sit bud på hans fem vigtigste sange.

1. "Stargazer" med Rainbow - Det fedeste. Et af de mest genredefinerende, majestætiske og episke numre, som lagde grundstenen for powermetallen. Dio, Blackmore og Powell skabte magi tilbage i 1976.

2. "Heaven And Hell" med Black Sabbath - Det ondeste. Et tungt, tungt riff, en tekst, som handlede om det godes kamp mod det onde. Og som blev titlen på det band, der ikke kunne hedde Black Sabbath, men som var den klart bedste udgave af Black Sabbath.

3. "Holy Diver" med Dio - Det sejeste. Ude af Rainbow. Ude af Black Sabbath. Helt på egne ben landede han med et brag, som gav genlyd og skabte ham et navn og en beundringsværdig karriere.

4. "Lord of the Last Day" med Dio - Det tungeste. Jo, Dio var til mørket, og Magica var hans tunge, tunge røvsparkende og løfterige comeback efter 90'erne, hvor metallen led så stor overlast.

5. "Catch the Rainbow" med Rainbow - Det smukkeste. Dios stemme var rå og stor, men også fin og smuk på denne, metallens smukkeste og mest inderlige ballade.

Bobler:

666. "The Devil Cried" med Heaven & Hell - Det mest rørende. Dio fik djævelen til at grine, da han fortalte ham, hvor meget han elskede sin kvinde. Pakket ind i det tungeste tunge comeback.

Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter