Top 5 - Enfant terrible summer jams

Top 5 - Enfant terrible summer jams

Solskin og punk hører forbløffende godt sammen. Her er en top fem over sange i poppunken, genrens enfant terrible. Fem sange, der er perfekt egnet til at tage med på stranden eller i badeland.

 1. PUP – Sleep in the Heat

Canadiske PUP skriver altid fantastisk livlige sange og eksperimenterer med lidt mere "swingende" rytmer, end det er normalen. Albummet ‘The Dream Is Over’ blev skrevet, da forsanger Stefan Babcock fik at vide, at han muligvis ikke længere kunne synge/skrige til koncerter. Selvom temaerne måske er lidt dystre, så er guitarmotiverne lyse som en sommermorgen på vej hjem fra byen. ‘Sleep in the Heat’ er historien om Babcocks kæle-øgle, der døde. Rest in peace, ven.

2. Set Your Goals Summer Jam

Hvis du ikke kan lide glad musik, er Set Your Goals bare ikke for dig. Men hvis du ligesom undertegnede faktisk nød Sum 41s første album og generelt godt kan lide at drømme dig tilbage til dengang, Blink-182 var på Boogie-listen, så tag en lytter til ‘Summer Jam’, imens du hælder en kold, uprætentiøs fadøl ned.



3. Rozwell Kid Kangaroo Pocket

Vi er måske lidt tættere på indie-genren her, men Rozwell Kid fortjener at blive nævnt på en sommerliste. Bandet spiller musik, der minder om Weezer, der møder en firserguitar og en bedre sangskriver på vejen. Hele bandet ser ud, som om de lige er blevet forstyrret i et spil Dungeons and Dragons. 'Hummus Vaccuum' er ubestridt den bedste, sang bandet har lavet, for den handler om at spise hummus. Men den er ikke på YouTube, så i stedet er her 'Kangaroo Pocket'. 


4. Bomb the Music Industry! I Don’t Love You Anymore

Nogen kalder Frank Turner for punkens singer/songwriter, og det viser deres manglende overblik over scenen. Det er nemlig Jeff Rosenstock. Basta. Hans tidligere band, Bomb the Music Industry!, er en blandet landhandel, hvor der eksperimenteres med ska og andet utøj. ‘I Don’t Love You Anymore’ er en strålende blues/soul/punk-diamant, der også har stjålet basmotivet fra Otis Reddings ‘Hard to Handle’. Det er solskin på mp3. Som en ekstra kicker kan det tilføjes, at albummet hedder 'Get Warmer'; et tema, den danske sommer også arbejder med.


5. The Loved Ones – The Bridge 

Bandet er ikke officielt gået i opløsning, men der er langt mellem snapsene og har været det nærmest siden 2010. Der har dog været reunion-tours her og der. Det gør det meget mere trist, at bandets album ‘Build and Burn’ fra 2008 er et af de bedste leveret i kategorien, og mulighederne for at se bandet spille numre fra albummet live er dermed også begrænset. Men ‘The Bridge’ er den perfekte sommersang, med brillnte guitarriffs, melankolsk/romantisk tekst og råbekor.