Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Lejrbålsguitar

Populær
Updated
Top 5 - Lejrbålsguitar

Roskilde Festival er slut og med den masser af ynkelig lejrbålsguitar på campingpladsen. Her er 5 tips til akustisk musik, der fungerer.

Du kender det godt. Trætheden har overmandet dig, og teltet kalder. Men nabolejren har det stadig sjovt, og nu står den på en elendig akustisk guitar og et kor af hæse pigestemmer, der gjalder "åh Mona, Mona, Mona hvornår kommer den dag?". Frygteligt.

Men nu er det tid at få lært nogle tricks på den akustiske guitar, så det i stedet kan være din lejr, som næste år går all-in på den akustiske og får spejder-varianten til i skam at smide sit øretortur-instrument på bålet.

1. Opeth - Damnation (album)
"Det smukke og melankolske album, viste Opeth fra sin bløde side, som ikke var ukendt, men alligevel normalt var holdt til mellemstykker i nogle af sangene. Her fik man et helt album, og det kan i hvert fald med succes arrangeres til akustiske guitarer og respekt til dig og vennerne, hvis I serverer en god omgang Opeth på campingpladsen."

2. Antimatter (band)
"Duoen dannet af Mick Moss og ex-Anathema-medlem Duncan Peterson, der dog ikke er med mere, har altid leveret dunkel og dyster musik og specielt albummet 'Planetary Confinement' viser ekstremt smukt akustisk musik. Hør bare ' " target="_blank">A Portrait of the Young Man as an Artist'. Musik, der pynter i natten."

3. Ulver - Kveldssanger (album)
"Ulver, det evigt overraskende band, udgav i 1996 dette rent akustiske album, der blev indspillet i en hytte i en skov. Bandet er selv ikke tilfredse med udførelsen, men det er nu tydeligt, at der er lagt hjerte og sjæl i. " target="_blank">Musik til den mørke nat. På sin vis black metal ..."

4. Green Carnation - 'The Acoustic Verses' (album)
"Det norske band Green Carnation har været vidt omkring, og i 2006 udkom så albummet, der allerede i sin titel lover akustisk musik. Hvis man kan få en flot ungmø til at lægge lidt violin indover, så vil ' " target="_blank">Alone' fra dét album blive et hit på din egen telt-festival."

5. Blind Guardian - udvalgte sange
"Ja, det tyske band leverer normalt power metal inspireret af Tolkiens værker, men bandet har også en utrolig evne for flotte akustiske værker. Tag ' " target="_blank">A Past and Future Secret', ' " target="_blank">The Bard's Song - In The Forrest' eller den omarrangerede ' " target="_blank">Bright Eyes'.

Bobler:  Metallica - 'Nothing Else Matters' (sang)
"Okay, så tager vi den (næsten) med. Alle kender den jo. Men så skal det altså også udføres til perfektion. Selv Metallica er jo tydeligt trætte af have den med i live-showet, men gør du det godt med denne sang i din lejr, så når du bredt ud med så kendt en sang. Men sortér lige de værste drukstemmer og skrigeskinker i koret fra!"

Menu