Top 5 - Masker

Populær
Top 5 - Masker

I metalverdenen er der i ny og næ kunstnere, der bærer masker. Vi bringer her fem af de fedeste!

Metalverdenen har gennem tiden set kunstnere udfolde sig med forskellige former for teatralske tricks. Et simpelt bagtæppe og nogle læderveste har ikke altid været nok. Nordmændene påfører sig ligmaling, KISS har også deres variant af ansigtsmaling, mens Alice Cooper, Marylin Manson m.fl. er gået hele vejen i et metallisk totalteater.

Masker er det også blevet til i tidens løb. Mest kendte for dette er nok Slipknot, hvor hele bandet bar forskellige masker, og i en periode i starten af deres storhedstid var der en vis mystik om, hvordan de så ud bag maskerne. Med berømmelse, internet, mange fotografer til mange koncerter osv. er dette dog sidenhen blevet afmystificeret, men det var spændende i en periode. Lidt ligesom Brujeria var det i halvfemserne.

Vi har i denne uge valgt fem masker, som vi synes ser fede ud.

1. 7 - Slipknot
Guitaristen med det borgerlige navn Mick Thomson fik nok alligevel den fedeste maske af alle, da Slipknot delte dem ud imellem sig. Så dejlig ond, at man bliver helt varm indeni. Han bærer kunstnernavnet "7", når han vrider strenge i orkesteret fra Iowa.2. Nergal - Behemoth

Manden, der i det dybt katolske Polen kæmper en ulige kamp mod paven og hans tilhængere, bærer også i ny og næ maske til sine koncerter. Spændende valg. 
3. Bruce Dickinson - Iron Maiden
Her på de senere år er piloten begyndt at bære maske på scenen i ny og næ. Det er mere teater, end det er ondt, men ganske fedt alligevel at ligne en fasan på scenen.
4. The Berzerker

Australien har med The Berzerker bestemt også givet deres besyv med, hvad angår skumle masker inden for metalgenren. De er gået 'full retard', og det er som sagt en knivsæg at gå den vej. Fedt eller for meget?5. Red Warszawa
En top 5 over masker uden vores egne Red Warszawa ville ligesom ikke være fuldendt, så ind på femtepladsen sniger sig disse uregerlige størrelser. Vi har helt sikkert udeladt nogle fede masker, så giv dit besyv med. Hvilke masker er fede, sjove, tåbelige, seje, onde eller bare flotte i metalgenren? Fyr løs!