Top 5 – Oktoberdød fra undergrunden

Furnace_Cover
Venom Prison Primeval
Repuked_Cover
Carnal Ruin EP
Incinerate - Sacrilegivm 5x5 300dpi

Dybt inde i efteråret kigger vi på fem dødsmetalliske undergrundsudgivelser, der så oktobers sparsomme dagslys.

Vi har kigget på nogle af de dødsmetalplader, der blev udgivet i oktober måned, og lister her fem bud på bands, der med rette kan nydes i mørket. Det her er den slags musik, der kommer fra undergrunden og kun ganske kort udsættes for sollys. Her sætter vi dog spotlight på en håndfuld udgivelser.

1. Furnace – 'Dark Vistas'

Svenske Furnace udgav 9. oktober deres anden plade, 'Dark Vistas', der er umiskendeligt svensk dødsmetal med lidt af den stemning, som Entombed og At the Gates også giver genren. De kalder det selv melodisk dødsmetal. Furnace består af medlemmer fra Paganizer, Demiurg, Assassin's Blade, Cult of the Fox og Void Moon. De har, ligesom andre bands i genren, læst lidt H.P. Lovecraft, så det bærer sangtitler og tekster præg af.2. Venom Prison – 'Primeval'

Noget mere fart på er der fra walisiske Venom Prison, hvor dødsmetallen er tilført en snert hardcore, hvilket høres tydeligt. De udsendte også 9. oktober en plade. Det er deres tredje, og den hedder 'Primeval'. Det er kun halvandet år siden, de udsendte den forrige 'Samsara', i marts måned 2019, så der er generelt fart på waliserne med den russiske forsangerinde Larissa Stupar. Og selvom vi skriver hurtig dødsmetal, så betyder det ikke, at pladen er endimensionel. Et nummer som 'Mortal Abomination' viser, at de også sagtens kan tilføje musikken noget atmosfære. Nyd her pladens afsluttende nummer, 'Slayer of Holofernes':3. Repuked – 'Dawn of Reintoxication'

Så er vi tilbage i Sverige. De valgte også 9. oktober som udgivelsesdag, og ligesom Venom Prison er det deres tredje plade. 'Dawn of Reintoxication' giver alene fra titlen en ide om, hvor vi er i dødsmetalsprektret. Det er klassisk dødsmetal, som landsmændene i Dismember også har lavet den. Repuked selv sværger dog selv religiøst til forbillederne i Autopsy, så altså ... hvis bare det handler om at smadre nogle lig på de mest utænkelige måder, så har vi en sangtekst. Med sangtitler som 'Fucking Your Fucking Corpse', 'Shitfister', 'Kick Fuck' og 'Repulsive Erected and Anally Infected' er vi i den mere aparte ende. 

Lyden er også tilpas smadret, til at det vil kunne få undergrunden til at sniffe lidt til musikken. Det er punket, det er tåbeligt, det er dødsmetal lavet i den kategori, der hedder 'vi gør præcis, hvad der passer os'. Nyd musikvideoen til 'Sewer Rain', der er blandt de pænere titler på pladen.4. Carnal Ruin – 'The Damned Lie Rotting' (EP)

Ingen top 5 om dødsmetal uden et smut forbi Tampa, Florida. Carnal Ruin stammer fra et af de mest berømte områder nogensinde inden for dødsmetal. Bandet blev dannet for et par år siden, og det er nogle unge knøse. Eneste erfarne musiker er reelt guitarist Vincent DiBona, der også har været med i Insatanity i en kort periode, men var naturligvis ikke med i halvfemserne, da de startede, eftersom DiBona først blev født i 1989. Carnal Ruin har endnu ikke udgivet en plade, og det her er deres anden EP. Tilpas undergrund, til at den 23. oktober kun blev udgivet digitalt og i et yderst begrænset oplag på kassettebånd. Er man til Massacre, Morbid Angel eller Bolt Thrower, så er her noget i samme boldgade. Det er blot fire numre, så de i alt 16 minutter er hurtigt overstået. 

Carnal Ruin bør dog ikke kun få de 16 minutter. Der er potentiale her, og forsanger Tony Capodilupo har en stemme, der bestemt kan noget. Selv siger bandet, at de kanaliserede deres indre svenske dødsmetal, da de skulle indspille 'The Damned Lie Rotting'. De nævner specifikt Edge of Sanity, Grave, Vomitory og tidlig Hypocrisy som inspirationskilder. Det kan man da også godt høre på titelnummeret 'Ode to the Conquered (As the Damned Lie Rotting)'. 5. Incinerate – 'Sacrilegivm'

Rosinen i pølseenden her er Incinerate. Her taler vi brutal dødsmetal fra den tekniske skuffe. Er man til Suffocation, Cryptopsy eller Sinister, så er Incinerate lige op i samme boldgade. De blev dannet omkring årtusindskiftet og udgav debutpladen 'Dissecting the Angels' i 2002. Siden er der fulgt et par plader, og i år udgav de så 'Sacrilegivm' den 9. oktober, ligesom de andre tre fuldlængdeplader i denne top 5. Der er skiftet ud i besætningen gennem årene, og det er reelt kun forsanger Jesse Watson, der er tilbage fra begyndelsen.

Det ændrer dog ikke ved den tyngde, hvormed Incinerate leverer deres i alt 11 sange med. Det er teknisk, brutalt og med en dyb growl. Tilsat deres helt egen version af den evige kamp mellem det gode og det onde i tekstuniverset har vi en klassisk plade, der vil kunne glæde fans af den brutale del af dødsmetalgenren. Nyd åbningsnummeret 'Lux in Tenebris' her: