Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Svensk livemusik

Updated
1200px-Flag_of_Sweden.svg

Vi kigger i denne top 5 mod vor svenske broderland, fordi man stadig kan gå til koncert på den forkerte side af Øresund.

Forfatter

Sverige er stort, og det meste er stjålet fra Danmark, og mens det normalt er noget, vi skal være bitre over, så er det i denne tid faktisk en fordel, fordi størrelsen netop gør tilbuddet af koncerter mangfoldigt, og det kan komme danskerne til gode, hvis de vil opleve live-musik trods nedlukningen.
 
1. Hardcore Superstars
KB i Malmø er ikke en kærlighedserklæring til Danmarks ældste fodboldklub, men derimod et spillested med navnet Kulturbolaget, og her kan man fredag 17. december opleve Hardcore Superstars være helt vildt svenske.
 
2. Takida
I Malmø ligger også Malmø Arena, hvilket nok vil overraske de fleste, og samme dag som der er fest på KB, spiller Takida i omtalte arena, hvor de byder op til light-rock.
 
3. Marduk og venner
Nörrköping ligger cirka 450 kilometer fra København, og det kan man jo snildt overkomme, hvis man vil se Marduk og drikke øl imens, når December Darkness afholdes fredag og lørdag, også kendt som 17. og 18. december.
 
4. Bombus, The Hellacopters Graveyard og mange andre
Kan man lide at køre rigtigt langt for rock, og det kan man, så ligger Stockholm 5 timer fra København (og endnu længere fra det meste af det resterende fædreland). I Aviici Arena spiller Bombus, The Hellacopters og Graveyard med flere til Royal Rock Fest d. fredag 17. Engang hed Aviici arena i øvrigt Globen, fordi den ligner en Globus – den ligner også en golfbold.
 
5. Doro og mange flere
Når man alligevel er kørt helt til Stockholm, kan man lige så godt blive en dag for at opleve Wasa (både skibet og knækbrødet) , og når man alligevel gør det, vil det være dumt ikke at nyde tyskeren Doro, Michael Monroe, Crazy Lixx og Crashdiet spille ægte højthåret makeupificeret hardrock.

Menu