Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Bedre end på Youtube

Populær
Updated
Bedre end på Youtube

Monsters of Metal i sin version nummer 8 indeholder intet, som ikke allerede kan findes på nettet men den bedre lyd og de skarpe billeder giver udgivelsen sin eksistensberettigelse.

Titel
Monsters of Metal Vol. 8
Dato
19-03-2012
Distributør
Karakter
3

Videokompilationerne 'Monsters of Metal' udgivet på DVD er Nuclear Blasts måde at samle op på de mange metalvideoer, som skydes rundt omkring i verdenen og normalt mest bruges til promotion via Youtube. Der har tidligere været forskellige grader af bonus-materiale på disse udgivelser. For eksempel havde version nummer 7 nogle live-clips med som bonus.

Denne gang er bonussen lidt anderledes, for hvor de foregående versioner "kun" er udkommet på DVD, så er denne ottende version udover 2 stk. DVD'er også prydet med videoerne på en Bluray-disc. 90 musikvideoer og dermed adskillige timers underholdning - i lige det format ens hjemmebiograf måtte foretrække.

Selvom Nuclear Blast er et stort selskab, som let kunne fylde disc'ene til randen med egne bands, så er det positivt at se, at selskabet har valgt at gøre udvalget meget bredere. Der er således en del videoer fra bands på Napalm Records, hvilket giver plads til blandt andet Leave's Eyes og Draconian. Roadrunner bidrager også, så der er videoer fra Dream Theater og Opeth m.fl. Og Metal Blade, Noise Art Records og Earache har også artister med.

Man skal således også have en bred smag, hvis al musik skal falde i smag. For der er immervæk langt fra dødsmetal i Hail of Bullets og Immolation til læder, denim og nitter hos Skull Fist og Enforcer.

Men her hjælper de levende billeder, for selvom der ofte er tykt fokus på klichéerne, så kommer man bare nemmere igennem sange, som måske keder lidt, hvis billederne imens til gengæld er flotte eller videoen har en interessant idé - eller er 100% rendyrket kliché, så latteren ikke kan holdes tilbage.

En garvet Youtube-bruger ville nok mene, at pengene var spildt, for man kunne da bare lave den 90 videoer-lange playlist i Youtube. Men bedre lyd og billede burde kunne overbevise de fleste, som måske kan se en pointe i at have varieret musik med god lyd og billede kørende i baggrunden til festen eller opvarmningen til en god koncert ude i byen.

Chrome Divisions pænt kliche-ramte video med letpåklædte piger og masser af metalkæder fra loftet er at finde på udgivelsen og nu følger den også denne artikel: