Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Splat i mange farver

Updated
Splat i mange farver
Satan gik heller ikke fri, da det amerikanske splatterfænomen Gwar gæstede The Rock. Der var gået hele ti år siden Gwar, der er et akronym for ”grotesque, weird and reprobate”, sidst gæstede København. Og bandnavnet er meget passende for amerikanernes aparte sceneshow!

Bandet blev dannet i slutningen af 80’erne af filmskabere og studerende fra kunstskoler, og hvad som er lært dér, er blevet ført videre ud i bandets kostumer og tricks på scenen. Det kunne også ses i det sceneshow, Gwar leverede denne aften på The Rock – om end i lidt mindre omfang pga. stedets størrelse.


Blodig aften

Allerede fra første minut vidste man, at det ville blive en blodig aften, da første ”offer” måtte lade hovedet, og fra den hovedløse krop sprøjtede blodet ud på publikum. Mange andre af de medbragte ”ofre” fik hugget de kunstige lemmer af i bandets lille helvedes afdeling, som publikum allernådigst fik et kig ind i.

Undervejs blev det fx til nedslagtning af dobbeltfiguren Jesus/Hitler, en Al Quada terrorist, George Bush og selveste Satan. Bandet fik dermed sprøjtet folk godt til i røde, grønne og gule stråler afhængig af om det skulle være blod, slim eller urin, man blev oversprøjtet med.

Desværre var det nogle noget tynde væsker, så man kunne ikke gå ud i den københavnske nat bagefter og skræmme folk ved at se vild og blodig ud, da farverne hurtigt blev ”fesne”.


Fokus på sceneshowet

Med et sådan sceneshow ryger fokus hurtigt fra musikken, der faktisk var ganske udmærket hård rock med en god portion thrash og endda lidt glam. Der var gang i festen, folk skrålede med og nød det i fulde drag og bandet spillede fedt. Det var de indlagte nedslagtninger, der gjorde sceneshowet, for i de store kostumer kunne bandet nærmest ikke røre sig ud af flækken, så headbanging og løbeture fra den ene ende af scenen til den anden, fik man ikke at se.

Showet var noget forudsigeligt i længden, musikken ikke synderligt afvekslende og det eneste man ikke kunne regne ud, var hvilken karakter, det næste ”offer” skulle forestille. Men en skæg og bestemt anderledes oplevelse var det i hvert fald.

Kunstner
Spillested
Karakter
3