Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Svensk verdensklasse

Populær
Updated
Svensk verdensklasse
Evergrey spillede røven ud af bukserne på mindre end 50 publikummer i Slagelse. Slagelse er også død en fredag aften, men Slagelse har noget, som ikke engang København har: Modet og lysten til at præsentere ny metal for danskerne. Så min medanmelder Ulrich Wolf og jeg tog til Slagelse for først og fremmest at møde de fantastiske svenskere Evergrey for første gang, men også lige for at tjekke danske Mercenary ud.

Og det blev en lidt underlig aften. Ikke mange så de unge, lokale helte Fiji, som rent faktisk leverede en energiladet og levende mandfolkepræstation med deres powerfulde Nu Metal. Salen blev næsten halvt fyldt, da Mercenary entrede scenen og gav os et potent én times sæt med hovedvægten lagt på numrene fra det fremragende debutalbum "Everblack", men også med løftefulde indblik i, hvad det kommende album kommer til at bestå af. Et sæt, der fik salen til at gynge, men desværre ikke særlig længe...


Fed øve-aften

For da Mercenary var færdige, var hovedparten af publikum også færdige. De udvandrede ganske simpelt. Og gik glip af noget nær en guddommelig opvisning i dyster, powerfuld, progressiv og melodisk metal fra svenske Evergrey, som denne anmelder jo er totalt forgabt i.

Foran ikke engang 50 publikummer havde Evergrey helt tydeligt en fantastisk fed øver. Svenskerne med den stærke sanger og guitarist Tom Englund i spidsen lod sig ikke mærke af den manglende opbakning, men trykkede den max af i næsten halvanden time.

Evergrey har et koncept, som hviler på stor musikalitet, en fantastisk udtryksfuld sanger, stærke melodier og et meget dystert tekstunivers. De gæve svenskere har deres egen stil, som de album efter album er loyale over for. De har indtil videre udgivet fire albums, og 27. april kommer så det femte, "The Inner Circle", som Heavyjam.dk har en promo på. Et album, som er helt i tråd med de stærke forgængere "In Search of Truth" og "Recreation Day". Det var fortrinsvis numre fra disse to albums, vi fik i Slagelse - med en lille afstikker til "Nostradamus" fra "Solitude + Dominance + Tragedy" og et enkelt af de nye numre, "More Than Ever".

Ellers fik vi selvfølgelig "The Masterplan", "Blinded", "Recreation Day" og "Mark of the Triangle" - og så ikke mindst ekstranummeret "State of Paralysis/The Encounter". Altsammen overværet fra første række i en sal, der nærmest var støvsuget for headbangere. Men det lod Evergrey sig som sagt ikke mærke med.

En kæmpeskam, at Evergrey fik sådan en modtagelse. De må da tænke, at vi danskere er totalt blanke - og så lader de ellers tourbussen køre en lang tur uden om Danmark næste gang. Og det vil fanme være en skam. Lad os få dem til Pumpehuset eller endnu bedre: Til Roskilde!

Kunstner
Spillested
Dato
04-03-2026
Forfatter
Karakter
4