Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tidsmaskinepunk

Updated
Tidsmaskinepunk
I Lille Vega spillede Nick Oliveri og hans Mondo Generator en times hård punk af den gode gamle slags. Det er længe siden, Nick Oliveri har stået på en scene foran mange tusinde mennesker. Faktisk er det efterhånden tre-fire år siden han fik fyreseddelen fra Queens of the Stone Age (QOTSA) af sin barndomsven Josh Homme, som han havde spillet sammen med siden de glade Kyuss-dage.

I dag kan han ikke længere trække mere end ca. 100 mennesker til et næsten pinligt tomt Lille Vega (selv lounge-baren inde ved siden af, med guldøl på fad, var lukket!).

Måske spillede The Haunted-koncerten på Stengade samtidig også en mindre rolle, men der burde være flere, som havde kendskab til det åbenlyse faktum, at det var hr. Oliveri, der stod for snerten af punk og hidsighed i QOTSA. Noget, der i den grad manglede på ”Lullabies to Paralyze”, og grund nok til at være OBS på en livekoncert med manden!


Hardcore-punk og ballader

Hvor Josh Homme & Co. nu mangler den vilde Oliveri, mangler Oliveri og hans Mondo Generator til gengæld også en frontmand. Den skaldede vildmand havde ikke megen kontakt til publikum, og det er man sgu' nødt til at have til en koncert, hvor der er så få mennesker, hvis det hele ikke skal falde til jorden i ny og næ.

Det gjorde det en del gange undervejs, til gengæld var der også mange højdepunkter. Der blev lagt ud med den oversete, gyngende QOTSA b-side ”Ode to Clarissa”. Og så gik der hidsig punk i den med ”Here We Come” og ”I Never Sleep” inden QOTSA-nummeret og crowdpleaseren ”Gonna Leave You” vækkede den del af publikum, der ikke kender Mondo Generator-materialet.

Man tror på Oliveri når han brølende sluger mikrofonen i aggro-sagen ”Shawnette” fra det første Mondo-album, og man frydes når han vælter rundt til den balstyriske ”Life of Sin”, som ikke blev mindre hæsblæsende af, at tempoet denne aften var sat yderligere i vejret. Så kunne man til gengæld puste lidt ud til endnu et QOTSA-nummer, den stenede ballade ”Auto Pilot” fra ”Rated R”.


Hård håndfuld ekstranumre

Men når der tales om ”tidsmaskinepunk”, så er det ikke kun pga. af ægtheden i Oliveri og hans kumpaners koncert, det er også fordi d’herrer lufter det glemte Ramones-nummer fra ”Animal Boy”, ”Mental Hell” (findes også på det nye Mondo-album).

Og så er Subhumans’ hypnose-hit ”Wake Up Screaming” fra start-80'erne slet ikke nævnt, endnu. Det var bare et af den gode håndfuld ekstranumre, der var plads til i den timelange koncert (nej, længere skal en punkkoncert ikke vare!).

Der blev lukket og slukket med ”13th Floor” fra det første Mondo-album. En sang som QOTSA i øvrigt har genindspillet under navnet ”Tension Head” med stor succes. Dette satte endnu en tyk streg under, at Oliveri savnes i førnævnte band.

Til tonerne af Josh Hommes sideprojekt, Eagles of Death Metal (var det mon en ironisk, intern joke at spille netop det over anlægget??) forlod man Vega med et håb om, at de to ballademagere bliver venner igen, så sigøjnerorkestret (QOTSA) kan få et spark bagi!

Men var der ikke noget om en Kyuss-reunion? Det kunne nu også være interessant…

Spillested
Dato
06-11-2007
Genre
Trackliste
Ode to Clarissa (QOTSA)
Basket Case
Here We Come
I Never Sleep
Gonna Leave You (QOTSA)
Shawnette
All the Way Down
Lie Detector
So High, So Low
Like a Bomb
She Only Owns You
Life of Sin
Auto Pilot (QOTSA)
F.Y. I’m Free
High Love
Mental Hell (Ramones)
-------------------
Sonic Slow Motion Trails
Wake Up Screaming (Subhumans)
Open Up and Bleed for Me
13th Floor (aka. Tension Head)
Karakter
3