Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kyuss-genforening? Ja tak!

Updated
Kyuss-genforening? Ja tak!
Heavyjam.dk interviewer koncertaktuelle Nick Oliveri om Mondo Generator, Turbonegro og... Kyuss. Bassist/skriger Nick Oliveri blev for alvor kendt som farverig co-frontmand i Queens of The Stone Age (QOTSA), men er i dag aktuel i eget band, Nick Oliveri and the Mondo Generator, der netop har udgivet albummet ""DEAD PLANET: SonicSlowMotionTrails"". Heavyjam.dk fangede Oliveri på telefonen før bandet gæster Københavns Lille Vega på tirsdag den 7. november.


Udspringer af Kyuss-jam

- Fortæl lidt om Mondo Generator…

”Ja, Mondo Generator udspringer fra dengang, Kyuss gik i opløsning. Musikalsk begyndte det at tage form, da jeg lejede Chris Goss’ studie i marts, 1997. Så jammede, Brant Bjork, Josh Homme, John Garcia og jeg over det, der senere skulle blive Mondo Generator.”

- Jeg kan forstå, at det nye album er indspillet over flere sessions i forskellige studier. Kan du uddybe lidt omkring indspilningsprocessen?

”Årsagen til de forskellige musikere og de forskellige studier er blot, at jeg ville have ’de rigtige’ versioner af sangene med på albummet. Jeg har en hel skive fyldt med alternative versioner af sangene indspillet i Dave Grohls 606 Studie, men de versioner ville jeg overgå, og det gjorde jeg. Det tog lidt længere tid, men det har givet bonus i forhold til resultatet.”

- Har du gang i andre musikalske projekter for tiden eller står den på ”full-on Mondo”?

”The Uncontrollable. Det er et nyt band, jeg har startet sammen med Blag Dahlia fra The Dwarves. Indtil videre opvarmer vi for Mondo Generator, når vi skal spille i Los Angeles på fredag (i aften - red.).”


Turbonegro som inspiration

- Turbonegro opvarmede engang for Queens of the Stone Age i USA. Når man lytter til det nye Mondo Generator album, høres det tydeligt, at du har klare inspirationer fra disse norske kulthoveder. Er en europæisk Turbonegro/Mondo Generator-tour realistisk?

”Ja! Vi taler faktisk om at spille nogle shows sammen, men de er i studiet lige nu for at arbejde på deres næste album.”

- John Garcia genforenedes for nylig med Josh, og gik på scenen til en QOTSA-koncert og sang et par Kyuss-numre. Ville du deltage i en Kyuss-reunion, hvis omstændighederne var de rigtige?

”JA! Jeg elsker musikken! Jeg tror, der er mange, der gerne vil se en genforening. Og jeg er en af dem!”

- Hvad kan vi forvente os af koncerten i VEGA på tirsdag? Nogen overraskelser? Og hvilke musikere udgør i øjeblikket Mondo Generator?

”Overraskelser? Jeg spiller med tøj på! Mondo Generator er i øjeblikket: Ian Taylor på guitar, Spud på guitar, Hoss på trommer og så mig selv på bas og vokal!”

Oplev selv vildmanden Nick Oliveri (dog muligvis nok i bar overkrop) og hans nye rockbanditter i Lille Vega på tirsdag den 7'e - og desuden i Voxhall, Århus torsdag den 23. november.