Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fusions metalmassakre i Malmö

Populær
Updated
Fusions metalmassakre i Malmö
Der var dømt fusionsmetalmassakre og kvælertag da Dillinger Escape Plan blæste Malmö omkuld præcis en dag efter, at Loppen havde fået samme behandling. Herhjemme får hører man tit udtrykket ”stive svensker”. Hvilket får enhver til at tro, at svensken drikker som svin. Det er imidlertid ikke det indtryk man får, når man tager til koncert i selv samme land.

Og når undertegnede under en Dillinger Escape Plan-koncert kan stå i baren og handle guldøl, mens en svensker til højre for èn bestiller en varm kop kakao, ja, så er der noget HELT galt!
Netop det, at svenskerne ikke drikker som svin, men ”lytter” opmærksomt og saligt under enhver koncert, og ikke siger en lyd mellem sangene, kan på en måde også være medvirkende til den underlige tørre stemning, der er under de fleste koncerter herovre (på nær måske når rock-pionerer som MC5 lægger vejen forbi).


Svensken med ølvommen

Det halvfyldte Kulturbolaget bød landsmændene, Burst, velkommen, inden scenen blev overladt til Dillinger Escape Plan. Burst spillede faktisk en fornuftig og energisk koncert, og det at frontmanden var iført en Mastodon-shirt, ledte tankerne tilbage på braget i Vega for nogle uger siden.

Sangerens ølvom var da også fuld af arrige brøl, og resten af bandet hjalp ham godt på vej gennem koncerten, som bød på svensk speed- og nu-thrash af den fornuftige skuffe.


Hr. Kvælertag i front

Men hovednavnet var jo trods alt Dillinger Escape Plan, og det – i beskedent antal – fremmødte publikum var heller ikke lang tid om finde scenen, da introbåndet startede. Bandets nye sanger Greg Pruciato passer fint til bandets stil: han løb febrilsk rundt, stak mikrofonen ned i halsen og tog kvælertag på de stakkels svenskere oppe foran scenen!

Listen af aggressive udladninger ville ingen ende tage, da bandet bragede sig igennem nyere sager som ”Panasonic Youth” og ”Sunshine the Werewolf”, mens også ældre skæringer som ”43 % Burnt” og ”Destro’s Secret” tog seriøse moshpit-kegler.

Man forundres, når Dillinger Escape Plan laver det ene umulige tempo- og rytmeskift efter hinanden, mens de samtidig står og kaster rundt med guitarerne (og sig selv), men det lader sig fint gøre. Det er svært (af forskellige årsager) at finde på noget negativt at skrive om et band, hvis steroidefyldte forsanger tager kvælertag på publikum i tide og utide.

Efter en time, nogle fusionjazzpassager og et par kvælertag takkede Greg Puciato af, og man skuffedes til dels over, at Dillinger Escape Plan ikke er at finde – som musikalsk vækkeur – søndag morgen på Roskilde 05's program.

Desværre drikker svenskerne som sagt varm kakao til koncerter, og de hjælper mildest talt ikke ordentlig til med at få stemningen til at koge, således heller ikke denne torsdag.

Dato
05-04-2007
Koncertarrangør
Karakter
3